x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Directorul ANM, Ion Sandu: E posibil ca miercuri Bucureştiul să fie sub cod portocaliu de ploi abundente şi grindină

Directorul ANM, Ion Sandu: E posibil ca miercuri Bucureştiul să fie sub cod portocaliu de ploi abundente şi grindină

13 Mai 2014   •   16:05
Directorul ANM, Ion Sandu: E posibil ca miercuri Bucureştiul să fie sub cod portocaliu de ploi abundente şi grindină

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat marţi că Bucureştiul ar putea intra miercuri sub cod portocaliu de precipitaţii, care vor fi însoţite de grindină şi de vânt puternic.

"Mâine după-amiază este posibil ca ANM să emită cod portocaliu pentru o perioadă de trei ore pentru Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, inclusiv Bucureşti. Probabilitatea ca şi Bucureştiul să intre nu este foarte mare, dar există, e posibil să fie vânt foarte puternic, grindină pe perioada de două-trei ore care va fi precizată din timp", a spus şeful ANM în cadrul Comandamentului pentru inundaţii convocat de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

Sandu a precizat că a fost emisă deja atenţionare cod galben pentru judeţele din sud-vest până miercuri la ora 12 şi că o a doua avertizare de acest fel intră în vigoare de miercuri de la ora 12 până joi seara pentru cea mai mare parte a ţării.

De asemenea, a fost emis cod portocaliu în nouă judeţe în intervalul miercuri, ora 16, până joi dimineaţă, la ora 2.

"Judeţele Mehedinţi, Caraş şi partea de munte a judeţului Gorj sunt cantităţi de precipitaţii care se cumulează, nu sunt intensităţi foarte mari într-un timp scurt, dar acolo plouă tot timpul până joi seara şi s-ar putea şi după aceea. Celelalte şase judeţe - Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea - sunt cantităţi foarte mari de precipitaţii în 5-6 ore. De aceea am încercat să furnizăm cât mai exact informaţia - codul portocaliu este de mâine de la ora 16 până joi dimineaţa", a mai spus Sandu, citat de ANM.

×
Subiecte în articol: ion sandu cod portocaliu ploi abundente