x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Europa, sufocată de căldură! Oamenii sunt avertizaţi să nu iasă din case

Europa, sufocată de căldură! Oamenii sunt avertizaţi să nu iasă din case

02 Iul 2015   •   20:17
Europa, sufocată de căldură! Oamenii sunt avertizaţi să nu iasă din case
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Europa de Vest se confruntă cu un val de căldură extremă. Temperaturi-record au fost înregistrate în mai multe oraşe şi milioane de persoane sunt afectate.

Citește și Vine CANICULA! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Autorităţile din Franţa şi din alte ţări au avertizat bătrânii, familiile şi persoanele vulnerabile să fie atente la riscurile pentru sănătate. Oficialii din Paris au deschis camere cu aer condiţionat pentru public, relatează Associated Press, citată de Antena 3.

Citește și Cum va fi vremea în perioada iulie - septembrie 2015

O masă de aer cald care circulă către nord dinspre Africa a ridicat considerabil temperaturile din Spania, Portugalia, Marea Britanie şi Franţa în ultimele zile.

Citește și Ce şi cum mâncăm pe caniculă. Alimente care ne răcoresc

Sud-vestul Franţei a înregistrat marţi temperaturi de 42 de grade Celsius, iar Cordoba (sudul Spaniei) aproape 44 de grade Celsius. Ultima oară când s-au înregistrat 40 de grade Celsius la Paris în iulie a fost în 1947.

Citește și Recomandări pentru o vară fierbinte. Ce și cum mâncăm când e caniculă

La gara Lyon din Paris, au fost difuzate în mod repetat anunţuri prin care călătorii erau sfătuiţi să bea multă apă şi să nu se suprasolicite. Medicii au fost în stare de alertă, pentru a răspunde prompt în cazul unor situaţii de urgenţă.

În Marea Britanie, care este mai puţin obişnuită cu astfel de temperaturi decât vecinii săi, miercuri s-au înregistrat 34 de grade Celsius la Londra.

Autorităţile spaniole au afirmat că ultima săptămână a adus temperaturi-record pentru luna iunie, Madridul înregistrând aproape 40 de grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din ultimii 95 de ani.

Portugalia, care se pregăteşte pentru un sezon dificil de incendii de vegetaţie, după o iarnă şi o primăvară foarte uscate, a avut cea mai fierbinte şi mai secetoasă lună iunie din ultimii 12 ani. Serviciul de Protecţie Civilă a afirmat că mai mult de 9.700 de pompieri, 2.000 de vehicule şi 45 de aeronave vor fi pregătite în orice clipă să intervină. De asemenea, vor fi angajaţi şomeri în aproximativ 230 de turnuri de monitorizare antiincendiu din ţară.

×
Subiecte în articol: europa căldură canicula vremea meteo