x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Fenomen extrem în Capitală! Ploaie îngheţată în Bucureşti. Când începe să ningă

Fenomen extrem în Capitală! Ploaie îngheţată în Bucureşti. Când începe să ningă

18 Mar 2018   •   14:24
Fenomen extrem în Capitală! Ploaie îngheţată în Bucureşti. Când începe să ningă
Sursa foto: Captura Antena 3

Un fenomen rar s-a produs în capitală. Ploaia înghețată a cuprins mașinile și drumurile. Urmează să ne confruntăm și cu ninsori în Capitală. În București vom avea -5 grade minim pentru zilele următoare. 

"Freezing rain" sau "ploaie înghețată" este un fenomen meteo format în momentul în care ploaia cade pe o suprafață extrem de rece și îngheață pe loc. Acesta reprezintă un real pericol pentru traficul rutier, dar şi pentru pietoni, avertizează Poliţia. 

PROGNOZA METEO BUCURESTI, 18.03.2018 ORA 12 - 19.03.2018 ORA 08

Vremea se va răci accentuat. Temperatura aerului va continua să scadă, astfel că minima nopții se va situa în jurul valorii de -5 grade. Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie cu depunere
de polei, iar spre seară și la începutul nopții și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în cursul după-amiezii cu viteze în general de 55 km/h, apoi va mai diminua din intensitate.


PROGNOZA METEO BUCURESTI 19.03.2018 ORA 08 - 20.03.2018 ORA 08
Vremea va fi deosebit de rece, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -4...-3 grade.
În cursul zilei, trecător se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță, favorizând producerea poleiului.
Noaptea, precipitațiile vor deveni moderate cantitativ și treptat vor predomina ninsorile, astfel până în dimineața zilei de marți se poate depune strat de zăpadă. Vântul va sulfa în general moderat, cu unele intensificări în cursul nopții, de
până la 45 km/h.


PROGNOZA METEO BUCURESTI 20.03.2018 ORA 08 - 21.03.2018 ORA 08
Vremea se va menține deosebit de rece; temperatura maximă va fi de 0...1 grad, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade. În cursul zilei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze în jur de 45 km/h.

Ploaie îngheţată sau freezing rain

Conducătorilor auto li se mai recomandă să adapteze maniera de condus la specificul suprafeței carosabile, să evite frânările și accelerările bruște, să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să poată opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc, scrie Romania TV.

Totodată, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi. Cei angajați în traversarea străzii trebuie să țină cont că distanța de frânare a autovehiculelor se mărește considerabil, în condiții de carosabil alunecos, transmit reprezentanții Brigăzii Rutiere.

 

×
Subiecte în articol: ploaie inghetata