x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ger și zăpadă în întreaga țară. -21 de grade în județul Harghita

Ger și zăpadă în întreaga țară. -21 de grade în județul Harghita

03 Ian 2016   •   10:58
Ger și zăpadă în întreaga țară. -21 de grade în județul Harghita

Cea mai scăzută temperatură a acestei ierni în judeţul Harghita s-a înregistrat duminică dimineaţă la staţia meteo Bucin - minus 21 de grade Celsius.

Potrivit datelor furnizate de meteorologul Ovidiu Câmpean, în tot judeţul Harghita a fost ger, la Miercurea Ciuc, Topliţa şi Joseni înregistrându-se minus 20 de grade Celsius.

Valoarea de minus 20 de grade Celsius, consemnată la cele trei staţii meteo harghitene, este cea mai scăzută din ţară, din zonele locuite.

În Harghita, cea mai ridicată temperatură a fost la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au arătat minus 16,2 grade Celsius.

La staţia meteo Bucin, acolo unde s-a înregistrat cea mai mică scăzută temperatură din judeţ, stratul de zăpadă este de 35 centimetri.

Meteorologul Ovidiu Câmpean a precizat că toată noaptea fost ger în Harghita, iar tendinţa se va menţine şi în cursul zilei de duminică, atunci când temperaturile se vor situa în jurul valorii de minus 10 grade Celsius, urmând ca în cursul nopţii să coboare din nou până la minus 20 de grade Celsius. Începând de luni, vremea se va încălzi şi vor apărea ninsori slabe.

Gerul de sâmbătă noaptea nu a pus probleme deosebite harghitenilor, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă nefiind înregistrate cazuri de hipotermie sau degerături.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: ger zăpadă