x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Imagini LIVE - Hunedoara: Zăpadă între 30 şi 80 de centimetri pe pârtiile din Parâng, Straja şi Râuşor

Imagini LIVE - Hunedoara: Zăpadă între 30 şi 80 de centimetri pe pârtiile din Parâng, Straja şi Râuşor

29 Dec 2016   •   15:47
Imagini LIVE - Hunedoara: Zăpadă între 30 şi 80 de centimetri pe pârtiile din Parâng, Straja şi Râuşor

Toate pârtiile din staţiunile montane Parâng, Straja şi Râuşor se prezintă în cele mai bune condiţii de schi, stratul de zăpadă pregătită pe zonele schiabile fiind cuprins între 30 şi 80 de centimetri, a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

Potrivit acestuia, în staţiunea Parâng zăpada pe pârtii măsoară circa 80 de centimetri, dar sunt şi zone în care aceasta poate ajunge la un metru. În staţiunea Straja, zăpada are o grosime cuprinsă între 30 şi 40 de centimetri, în timp ce la Râuşor aceasta măsoară circa 30 de centimetri. 

'A nins peste tot, chiar şi în timpul nopţii care a trecut, astfel că pârtiile se prezintă foarte bine. Se schiază foarte bine. Administratorii pârtiilor fac ultimele pregătiri pentru ca schiorii să se poată bucura de zăpadă în zilele libere care vor veni', a spus Bodean. 

Drumurile de acces spre staţiunile turistice au fost curăţate, astfel că se poate circula în condiţii bune. 

Cei mai mulţi turişti sunt aşteptaţi în staţiunea Straja, estimările conducând spre circa 4.000 de persoane care vor urca la schi. În Straja, din cauza aglomeraţiei, salvamontiştii insistă ca turiştii să lase maşinile în parcarea de la intrarea în staţiune sau la baza telegondolei, în ambele locuri autoturismele fiind în siguranţă. 

Echipele Salvamont Hunedoara sunt prezente în toate staţiunile montane, la refugii fiind organizate servicii de permanenţă. 

CLICK pe IMAGINE pentru IMAGINILE LIVE

×