x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea METEO 15 - 19 august 2018. Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria

METEO 15 - 19 august 2018. Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria

15 Aug 2018   •   10:46
METEO 15 - 19 august 2018. Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vremea 15 - 19 august 2018. Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunţat prognoza meteo pentru minicanța de Sfânta Maria. Vremea va rămâne călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării. La Bucureşti, vremea va fi călduroasă, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

Miercuri, 15 august, vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona de munte, iar noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde izolat se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 23 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni, spre 6...7 grade.

Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Joi, 16 august, vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, centrul și nordul țării unde, mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni, spre 12 grade.

În Bucureşti, vremea se va menține frumoasă, dar călduroasă la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Potrivit ANM, tendinţa evoluţiei vremii pentru intervalul 17 - 19 august 2018, vremea va rămâne călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării.

Pe arii restrânse în regiunile intracarpatice și în zonele de deal și de munte și cu totul izolat în rest, vor fi averse și descărcări electrice.

Vineri, 17 august. În nordul, nord-estul și centrul țării, dar și în zonele de deal și de munte, în special după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe spații mici 20...30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Valorile termice diurne vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă în majoritatea zonelor, dar mai ales în cele sudice și sud-estice, iar maximele vor fi cuprinse, în general, între 27 și 34 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 25 de grade, mai mici în depresiuni.

Vremea în București va fi în continuare frumoasă și călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

Sâmbătă, 18 august. Vremea se va menține călduroasă în majoritatea zonelor țării, dar mai ales în sud și în sud-est. Înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi, în special după-amiaza și seara, în nord-estul și centrul țării, la deal și la munte și pe arii mai restrânse în regiunile sudice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 15 și 25 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Vremea în București se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

×