x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea METEO: Cea mai scăzută temperatură din ţară în luna februarie. Ger intens

METEO: Cea mai scăzută temperatură din ţară în luna februarie. Ger intens

24 Feb 2019   •   10:21
METEO: Cea mai scăzută temperatură din ţară în luna februarie. Ger intens

La staţia meteo Joseni s-au înregistrat, duminică dimineaţă, minus 20,8 de grade Celsius, cea mai scăzută temperatură a lunii februarie în Harghita.

Potrivit datelor furnizate de meteorologul Ovidiu Câmpean, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, în afară de temperatura de minus 20.8 grade Celsius, măsurată la Joseni, a fost ger şi în alte zone ale judeţului Harghita.

La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 19,3 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 15,6 grade, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a arătat minus 10 grade Celsius.

Meteorologul Ovidiu Câmpean a precizat că temperaturile se situează sub medie, dar nu sunt neobişnuite, întrucât în fiecare an se înregistrează perioade geroase în luna februarie.

Temperaturile scăzute se datorează pătrunderii unei mase de aer rece, care a rămas cantonată în zonă.

Prognozele arată că şi în noaptea de duminică spre luni vremea va fi geroasă, dar apoi, pe parcursul săptămânii viitoare, temperaturile vor creşte.

Minima absolută a lunii februarie în judeţul Harghita s-a consemnat la Miercurea Ciuc, în anul 1987, când mercurul termometrelor a arătat minus 35 de grade Celsius. AGERPRES

×