x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Meteorologii susțin că vor fi schimbări dramatice ale vremii în 2018

Meteorologii susțin că vor fi schimbări dramatice ale vremii în 2018

24 Dec 2017   •   16:30
Meteorologii susțin că vor fi schimbări dramatice ale vremii în 2018

Crăciunul vine cu zăpadă doar la munte, meteorologii prelungind avertizările de viscol pentru aceste zone. În restul ţării vremea va fi caldă pentru această perioadă.

Roxana Bojariu, meteorolog ANM, a declarat la Antena 3 că evenimentele care apar din ce în ce mai frecvent în ultimele decenii ne arată că suntem contemporani cu schimbările din punct de vedere climatologic.

Inclusiv iarna. Potrivit specialistului, "aceste evenimente ne spun ceva despre încălzirea globală".

"Şi anul 2018 va fi un an călduros. Vorbim de modificări extreme, care sunt o altă faţetă a schimbării climei, şi trebuie să ne adaptăm", afirmă Roxana Bojariu.

Meteorologul susţine că prima lună a anului 2018 va fi călduroasă, cu temperaturi mai ridicate în sud, sud-est şi vestul ţării. Iar precipitaţiile vor fi în cantităţi reduse.

Câte despre eventuale precipitaţii sub formă de ninsoare în Bucureşti, Roxana Bojariu a declarat că sunt posibile abia spre sfârşitul săptămânii viitoare.

"Ce ştim este că până miercuri vom avea vreme caldă şi spre sfârşitul săptămânii am putea avea o răcire uşoară", a mai spus specialistul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.Observator.tv

×
Subiecte în articol: meteo