x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Meteorologii vin cu vești bune! Cum va fi vremea până la începutul lunii mai

Meteorologii vin cu vești bune! Cum va fi vremea până la începutul lunii mai

05 Apr 2019   •   16:30
Meteorologii vin cu vești bune! Cum va fi vremea până la începutul lunii mai
Sursa foto: Pixabay.com

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, anunță ANM.

Săptămâna 08.04.2019 – 15.04.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, vestice și nord-vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sudică a teritoriului, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, posibil deficitare în regiunile nordice.

Săptămâna 15.04.2019 – 22.04.2019

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice și nordice și apropiate de cele normale pentru această săptămână în rest.

Săptămâna 22.04.2019 – 29.04.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 29.04.2019 – 06.05.2019

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestei săptămâni,în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vremea aprilie