x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ninsori şi temperaturi scăzute începând de sâmbătă. Vezi PROGNOZA METEO pentru weekend

Ninsori şi temperaturi scăzute începând de sâmbătă. Vezi PROGNOZA METEO pentru weekend

11 Ian 2013   •   16:20
Ninsori şi temperaturi scăzute începând de sâmbătă. Vezi PROGNOZA METEO pentru weekend
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Meteorologii anunţă că, începând de sâmbătă, vremea se răceşte în aproape toată ţara. În București, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice ale acestei perioade a anului. Sâmbătă va ninge, iar duminică va fi ceață asociatã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo în intervalul 12-14 ianuarie:

În țară:


Sâmbătă, valorile termice vor marca o scãdere faţã de intervalul anterior, apropiindu-se de mediile climatologice ale acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sud-estice, unde cu precãdere în cursul zilei, vor cãdea precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare în cea mai mare parte a Munteniei, local în Oltenia şi Dobrogea. Trecãtor, în primele ore vor mai fi condiţii de polei. În celelalte regiuni, în prima parte a intervalului vor fi înnorãri temporare, apoi nebulozitatea se va accentua, iar ninsorile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în sudul Banatului, sud-vestul Olteniei şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 4 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -15 şi -5 grade, mai ridicate pe litoral, dar şi mai scãzute în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, spre -18 grade.

Duminică, vremea va fi apropiatã de normalul termic al perioadei. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea vesticã a teritoriului, iar spre searã şi noaptea şi în celelalte regiuni. Cu totul izolat va fulgui, iar în a doua parte a intervalului, local în vest se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta unele intensificãri la munte şi în Banat. Temperaturile maxime se vor situa între -8 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 4 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, mai ridicate pe litoral şi în vestul ţãrii, dar şi mai scãzute în depresiuni, spre -17 grade. În zonele joase, pe arii restrânse, se va semnala ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Luni, vremea se va încãlzi. Cerul va fi mai mult noros şi vor cãdea precipitaţii, predominant sub formã de ploaie în jumãtatea de vest a ţãrii şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. Se va semnala ceaţã, mai ales dimineaţa şi noaptea, îndeosebi în sudul şi nord-estul ţãrii, asociatã trecãtor cu burniţã sau fulguialã. Vântul va prezenta intensificãri la munte şi în Banat şi va sufla în general moderat în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

În București:

Sâmbătă, valorile termice vor marca o scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior, apropiindu-se de mediile climatologice ale acestei perioade a anului. Cerul va fi mai mult noros şi temporar, mai ales în cursul zilei, vor fi precipitaţii, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 0, 1 grad, iar cea minimã de -5, -4 grade.

Duminică, vremea va fi apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil ziua şi va prezenta înnorãri temporare noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 1 grad, iar cea minimã va fi de -8, -6 grade. Vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã, mai ales în cursul nopţii.

Luni, vremea se va încãlzi. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ceaţã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de -2, -1 grad.

×