x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ninsori şi vânt în aproape toată ţara. Avertizarea meteo, valabilă până în această seară

Ninsori şi vânt în aproape toată ţara. Avertizarea meteo, valabilă până în această seară

12 Mar 2012   •   05:38
Ninsori şi vânt în aproape toată ţara. Avertizarea meteo, valabilă până în această seară

Iarna nu vrea sa renunte. Si asta pentru ca a nins si a viscolit in mai multe zone din tara. Avertizarea meteorologilor, de vant si ninsori, care vizeaza nordul, centrul si estul tarii, este valabila pana in aceasta seara, la ora 20:00. In sud, vor predomina precipitatiile sub forma de ploaie si lapovita.

In judetul Bistrita Nasaud a nins abundent, iar vantul a suflat cu putere. Ca sa evite blocajele, drumarii s-au pregatit deja cu materiale antiderapante si utilaje de deszapezire. Noaptea, temperaturile vor scadea sub zero grade si exista pericol de polei.

La Dej, ninsoarea nu i-a surprins pe localnici. Oamenii spun ca au mai prins ninsori in luna martie si ca "zapada mieilor", cum mai este denumita popular, nu mai are putere ca in toiul iernii.

In schimb, clujenii nu se asteptau sa revina iarna pentru ca in urma cu o zi au avut temperaturi de aproape 10 grade. La Baia Mare, primii fulgi au aparut chiar inainte ca avertizarea meteorologilor sa intre in vigoare.

Prognoza meteo pentru intervalul 9 - 23 martie

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, in aceasta dimineata, prognoza meteo pentru intervalul 9 - 23 martie. Inainte sa ne bucuram de primavara, meteorologii ne anunta ca vremea ne provoaca la o noua repriza de ninsori si lapovita, care vor acoperi, duminica si luni, majoritatea regiunilor.

Vremea pe regiuni:

TRANSILVANIA

* Desi temperaturile minime mai cresc usor, vor ramane negative pana spre 23 martie. Spre finalul intervalului, minimele se vor apropia de -20C.
* Temperaturile maxime vor fi in crestere si vremea se face mai frumoasa dupa 20 martie, cu temperaturi care vor creste de la 2-4 grade Celsius - la inceputul intervalului -, pana spre 8-10 grade in jurul datei de 23 martie.
* Precipitatiile vor fi temporare, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 13 martie, cand vor fi mai ales ninsori. Dupa 18 martie vor fi conditii de precipitatii mai ales sub forma de ploaie.

BANAT:

* Temperaturile minime vor fi negative pana spre sfarsitul saptamanii viitoare, in jurul datei de 17 martie, iar valorile cele mai scazute vor fi de asteptat la inceputul intervalului. Spre sfarsitul acestuia, minimele vor fi usor pozitive.
* Temperaturile maxime vor fi in crestere usoara, urmand a depasi 10 grade Celsius in jurul zilei de 15 martie si vor ajunge spre 14 grade dupa data de 20 martie.
* Precipitatiile vor fi temporare si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie (precipitatii mixte), iar spre sfarsitul intervalului sunt posibile ploi.

CRISANA

* Temperaturile minime vor fi in general negative pana duminica viitoare, valorile cele mai scazute fiind de asteptat in prima parte a intervalului (9 – 14 martie). In ultimele zile, minimele vor deveni usor pozitive.
* Temperaturile maxime vor marca o crestere usoara si vor depasi 10 grade Celsius in jurul datei de 15 martie, iar spre sfarsitul intervalului urmand a se situa in jurul a 12 grade.
* Precipitatiile vor fi temporare si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie (precipitatii mixte), iar spre sfarsitul intervalului sunt posibile ploi.

MARAMURES:

* Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scazute in zilele urmatoare. Din a doua parte a saptamanii viitoare, acestea vor marca o crestere, dar abia dupa 20 martie se vor situa in jurul valorii de 0 grade.
* Temperaturile maxime vor avea o tendinta de crestere usoara si treptata pe tot parcursul intervalului, media pe regiune situandu-se in ultimele zile in jurul valorii de 11 grade C.
* Precipitatiile vor fi temporare si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 13 martie, cand vor predomina ninsorile, si spre sfarsitul intervalului, cand vor fi mixte.

DOBROGEA

* Temperaturile minime vor marca o crestere usoara, dar se vor mentine in general negative, pana spre 16–17 martie, cu valorile cele mai scazute la inceputul intervalului. Apoi, minimele se vor situa, in medie, intre 0 si 2 grade Celsius.
* Temperaturile maxime vor fi, de asemenea, in crestere, urmand a se situa in jurul valorii de 6 grade Celsius pana pe 15martie, iar spre sfarsitul intervalului vor urca, in medie, pana la 10-12 grade Celsius.
* Vor fi conditii de precipitatii temporare si slabe cantitativ, mai ales ploi, cu probabilitate mai mare de aparitie in prima jumatate a intervalului.

MOLDOVA

* Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scazute intre 9 si 14 martie. Apoi, acestea se vor situa, in medie, in jurul valorii de -2 grade Celsius, pentru ca in ultimele zile sa se apropie de zero grade.
* Temperaturile maxime vor avea o tendinta de crestere treptata, de la valori in jurul a 4 grade, la inceputul intervalului, la valori de 10 grade si usor peste, dupa 19 martie.
* Precipitatiile vor avea probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie (mai ales ninsori la inceput, apoi mixte) si spre sfarsitul intervalului (cand vor fi indeosebi sub foma de ploaie).

MUNTENIA

* Temperaturile minime, in general negative, vor fi in crestere usoara si treptata, urmand a se apropia de zero grade Celsius, in ultimele zile ale intervalului.
* Temperaturile maxime vor avea, de asemenea, o tendinta de crestere, situandu-se pana pe 15 martie in jurul valorii de 8 grade, apoi avand valori de 10-12 grade.
* Precipitatiile vor fi temporare, mixte si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie.

OLTENIA

* Temperaturile minime vor fi in general negative pana spre 19 martie, apoi vor avea o tendinta de crestere, urmand sa depaseasca zero grade in ultimele zile ale intervalului.
* Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 8 grade pana spre 12–14 martie, apoi vor marca o crestere si vor ajunge la 12-14 grade.
* Precipitatiile vor fi temporare, mixte si in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 11 si 14 martie.

LA MUNTE

* Valorile termice vor fi negative noaptea, avand o tendinta de crestere treptata, pana la valori in jur temperaturii de -6 grade Celsius.
* Temperaturile maxime vor avea aceeasi tendinta, atingand pragul de zero grade Celsius in jurul datei de 16 martie, apoi vor fi usor pozitive.
* Va ninge intre 11 si 14 martie, apoi probabilitatea de precipitatii va fi redusa, pana spre sfarsitul intervalului, cand sunt de asteptat precipitatii mixte, slabe cantitativ.


×