x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea OCTOMBRIE vine cu VREME CALDĂ. Vezi prognoza meteo până joi

OCTOMBRIE vine cu VREME CALDĂ. Vezi prognoza meteo până joi

de TopGear    |    01 Oct 2012   •   09:32
OCTOMBRIE vine cu VREME CALDĂ. Vezi prognoza meteo până joi

Potrivit meteorologilor, luna octombrie începe cu vreme caldă, poate prea caldă în sud şi sud-vestul ţării, însă apar ploile.

Luni, presiunea atmosferică e în uşoara scădere, ceea ce înseamnă extinderea norilor peste vestul şi nord-vestul ţării, unde pe arii restrânse vor fi fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, mai ales după-amiază şi seara.

Vântul suflă ceva mai tare la munte, în Banat şi trecător în Câmpia Romană şi în nordul Moldovei. Chiar dacă în regiunile extracarpatice temperaturile scad cu câteva grade, vremea rămâne deosebit de caldă pentru prima zi a lui Brumărel, cu maxime de la 23 grade în nordul Moldovei până la 33 grade în Banat şi în Lunca Dunării.

Şi în Capitală a doua lună a toamnei începe cu vreme de vară. Chiar dacă temperatura scade uşor vremea se menţine deosebit de caldă, cu maxime de 29, 30 grade şi cer mai mult senin, timp în care vântul îşi face simţită prezenţa fără să deranjeze.

Temperaturile mai scad puţin marţi în regiunile interacarpatice însă vremea continuă să fie deosebit de caldă pentru începutul lunii octombie în cea mai mare parte a ţării. Meteorologii prognozează maxime de la 23, 24 grade pe litoral până la 31 grade în Lunca Dunării, adică până la 10, 11 grade peste mediile climatologice.

Norii se adună peste vestul şi nord-vestul ţării şi destul de frecvent lasă aici averse posibil asociate de fulgere şi tunete. În celelate regiuni vremea e mai frumoasă în timpul zilei, cu soare şi nori în egală măsură şi abia spre seară se mai înnorează şi pot cădea câteva picături de ploaie. Izolat ziua poate începe cu ceaţă. Vântul va fi mai alert sud şi în est.

Marţi, în Capitală vremea se menţine frumoasă şi desebit de caldă. Dimineaţă sunt condiţii de ceaţă apoi norii sunt tot mai puţini, soarele domină peisajul meteorologic şi aduce în termometre maxime de 28, 29 grade.

Miercuri un aer ceva mai răcoros ajunge peste ţara noastră şi treptat urmare temperaturile maxime scad uşor faţă de cele de marţi, vorbim despre valori de la 20, 21 grade în Dealurile de vest până la 28 grade în sud-est. Norii mai groşi acoperă temporar mai toate regiunile şi aduc ploi mai multe, chiar şi averse însoţite de fulgere şi tunete în jumătatea de vest a ţării, iar spre seara şi în noaptea de miercuri spre joi local şi în celelalte regiuni, timp în care vântul nu trece de cote moderate.

Şi în Capitala, miercuri, temperatura mai scade puţin, dar vremea rămâne caldă pentru primele zile ale lui octombrie, cu 26, 27 grade după-amiază. Ziua începe cu mai mult soare, dar treptat norii se aduna şi spre seară începe să plouă.

Joi vremea rămâne mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii octombrie cu maxime joi de la 19, 20 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei până la 27 grade în sudul Olteniei. Norii acoperă cerul în nord, în nord-est şi în centru unde mai plouă. Pe măsuăa ce ne apropiem de weekend e uşor mai cald decât în mod normal în sud şi în est, iar şanse mai mari de ploaie sunt doar în nordul ţării.

Chiar e prima zi a săptămânii vremea pentru cei care sunt încă la munte în vacanţă e foarte frumoasă. Sub soarele foarte blând şi generos de început de octombrie peisajele sunt foarte frumoase, iar vermea caldă, chiar dacă temperaturile scad uşor.

Cerul e mai mult senin, iar vântul prinde putere din când în când mai ales pe creste. La amiază termometrele vor arăta 25 grade la Predeal, 26 chiar la Stâna de vale, 24 la Păltiniş şi în jur de 18 grade la Ceahlău Toaca.

În centru soarele domină cerul mai toată ziua şi vremea e deosebit de caldă pentru prima zi a lunii octombrie. Maixmele ajung la 27, 29 grade în depresiuni şi chiar 31 grade la Sibiu şi 33 la Tg Mureş, adică până la 12, 13 grade peste mediile climatologice.

În nord-vest norii sunt mai mulţi şi lasă câteva ploi, de vară, averse poate şi ceva descărcări electrice. Chiar aşa e mult mai cald decât în mod obişnuit la început de octombrie, până la 31 grade în Maramureş şi în nordul Crişanei, la Oradea.

În vest norii se înmulţesc, şansele de ploaie sunt ceva mai mici dar e chiar uşor mai cald, practic vorbim despre maxime ca la jumătatea verii, 32 grade la Arad şi 33 grade la Timişoara.

Toamna pare foarte departe de Oltenia, unde câţiva nori se arată doar prin vestul şi nordul regiunii, iar mercurul din termometre trece chiar şi cu 10, 11 grade de mediile climatologice şi se porneşte după-amiază la 31 grade la Tg Jiu şi la Craiova şi chiar 32, 33 grade în Lunca Dunării.

În Muntenia doar accidental norii se arată în peisajul meteorologic al zilei. Soarele domină autoritar cerul, dar aici ajunge un aer o idee mai răcoros decât zilele precedente. Vremea e încă deosebit de caldă însă, cu 29 grade la Piteşti, 28 în Buzau, 31 grade la Alexandria.

Vremea frumoasă şi deosebit de caldă îi răsfaţă şi pe locuitorii din sud-estul ţării, chiar dacă şi aici maximele sunt uşor mai scăzute decât ieri şi vântul e mai alert în Baragan: 31 grade la Călărali, 28 la Tulcea li 25 pe litoral, la Constanţa.

În centrul şi în nordul Moldovei soare şi doar câţiva nori de decor şi maxime mai apropiate de cele de vară, 26 grade în Bacău şi la Iaşi, 23 la Suceava.




×
Subiecte în articol: ford mustang grid 2