x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Primăvara mai are de aşteptat. De astăzi, vremea se răceşte. Vezi prognoza pe trei zile

Primăvara mai are de aşteptat. De astăzi, vremea se răceşte. Vezi prognoza pe trei zile

05 Mar 2012   •   05:56
Primăvara mai are de aşteptat. De astăzi, vremea se răceşte. Vezi prognoza pe trei zile

In loc sa vina primavara, vremea se raceste. Astazi, temperaturile la amiaza nu vor trece nicaieri peste 8 grade Celsius. Cerul inca mai pastreaza ceva nori in regiunile estice si cele montane, zone unde va ninge slab peste zi. Fulguielile vor prefera, asadar, Carpatii Orientali si Moldova, dar nu este exclus sa ninga usor si prin Dobrogea si estul Munteniei.

In rest insa, soarele este cuvantul de ordine de pe agenda meteo a zilei, precipitatiile sunt departe, iar ceata nu se arata decat la primele ore in zonele de campie. Vantul in sfarsit se domoleste si mai are ceva rabufniri prin estul si sud-vestul tarii, ca si in zona montana.

Bucurestenii isi incep saptamana cu vreme placuta, insorita si cu o temperatura normala pentru un inceput de primavara. In plus, vantul abia daca se simte, asa ca maxima de 7 grade va fi una cat se poate de placuta.

Marti, in sudul, centrul si estul tarii, soarele imparte cerul cu norii si pe arii restranse se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, pe cand in restul teritoriului, soarele straluceste nestingherit cu vant slab. Temperaturile maxime, mai coborate cu 2-4 grade decat ar fi trebuit sa se inregistreze in aceasta perioada, vor fi cuprinse intre minus 3 si 7 grade.

In Capitala, marti, se raceste putin si vor fi cel mult 5-6 grade la amiaza, in conditiile in care soarele si norii isi disputa mai toata ziua suprematia pe cer. Vom remarca si prezenta vantului, insa, fara sa ne facem griji din acest motiv.

Miercuri, mercurul din termometre mai pierde cateva grade. Asadar, vremea se raceste, dar va fi soare, mai putin in sudul, sud-estul tarii si in zona de munte, unde sunt nori pe cer si va ninge slab. Vantul revine cu putere mai ales in Muntenia, Dobrogea si la munte. Temperaturile maxime, mai scazute decat in mod obisnuit, vor fi cuprinse intre minus 3 si 5 grade.

Miercuri, in Bucuresti, vremea are un aspect de iarna tarzie. Cerul va fi innorat si trecator va ninge slab cu vant slab. Si regimul termic de miercuri, ne aduce aminte ca trebuie sa tinem pe-aproape manusile si fularele. Temperatura abia daca va trece de 2 grade la amiaza, cu aproximativ 6 grade mai putin decat in mod normal.

×