x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Primăvara vine de 8 martie. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

Primăvara vine de 8 martie. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

07 Mar 2012   •   05:51
Primăvara vine de 8 martie. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii spun ca, incepand de maine, temperaturile incep sa creasca. Astazi insa este inca o zi rece, cu temperaturi de iarna. Norii mai densi prefera tot regiunile extracarpatice, insa doar in Dobrogea putem vorbi de ninsoare slaba, in timp ce in rest doar va fulgui. In celelalte regiuni vor alterna perioadele insorite cu cele cu mai multi nori. Temperaturile diurne mai pierd 2-3 grade fata de ziua precedenta si vor avea valori maxime cuprinse intre minus 3 si 5 grade.

Si in Bucuresti va fi destul de rece, norii se vor aduna pe cerul Capitalei, iar vantul, desi nu va depasi 20 de km/h, accentueaza senzatia celor 1-2 grade Celsius de la amiaza, valori potrivite mai degraba pentru luna ianuarie.

Joi, primavara incepe sa dea semne ca ar vrea sa se intoarca la noi si vom remarca o incalzire usoara, cu maxime cuprinse, in general, intre 0 si un grad Celsius in depresiunile intramontane si 8 grade in Banat, valori cu cateva grade inca sub regimul normal pentru data de 8 martie. Cerul va fi variabil in majoritatea zonelor, cu exceptia celor din sud si din vest, unde izolat mai fulguieste, indeosebi la munte. Vantul se va domoli si nu va mai avea viteze mai mari de 20-25 de km/h nici chiar la munte.

Si in Capitala, vremea se incalzeste usor, astfel incat, de la aproximativ minus 6 grade Celsius, cat vor arata termometrele dimineata, pana la amiaza, temperatura va urca la valori maxime in jur de 4 grade Celsius. Vor mai fi ceva innorari, dar fara precipitatii.

Vineri, norii se aduna peste jumatatea sudica a tarii si doar pe arii restranse vor mai lasa precipitatii mixte, insa slabe cantitativ: ploaie in Oltenia si lapovita in sudul si sud-vestul Munteniei. Vantul va sufla fara prea mare convingere, iar maximele vor trece, cel mai probabil, de pragul de inghet in toata tara si se vor situa in general intre 1 si 9 grade, cu cele mai mari valori in Banat.

Soarele are mai putine sanse sa se arate printre norii Capitalei, vineri, unde sunt conditii de precipitatii mixte, insa slabe cantitativ. Vantul nici aici nu va fi prea insistent, iar la amiaza termometrele vor arata pana la 6 grade Celsius, usor inca sub regimul termic normal.

Sambata, cerul va fi variabil, cu innorãri in regiunile din jumãtatea sudicã a tãrii, unde doar pe arii restranse vor fi precipitatii mixte, slabe. Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 10 grade, iar cele minime, in general, intre -8 si 2 grade.

×