x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: Vreme caniculară şi precipitaţii puţine

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: Vreme caniculară şi precipitaţii puţine

19 Aug 2019   •   14:56
Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: Vreme caniculară şi precipitaţii puţine
Sursa foto: Pixabay.com

Vremea va fi, în general, caniculară la nivelul întregii ţări, iar precipitaţiile în general reduse cantitativ, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni şi valabilă pentru perioada 19 august - 1 septembrie.

În Banat, în primele zile, vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 şi 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 35 de grade, apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile maximelor diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor, între 29 şi 31 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 17 - 18 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor sa se situeze în jurul a 15 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24 - 28 august.

În Crişana, vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 şi 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 34 de grade, după care aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade. Către sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor în jurul a 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 16 - 17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media acestora să se situeze în jurul a 14 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24 - 28 august.

În Transilvania, în prima săptămână, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Aceasta va scădea, apoi, spre 28 de grade, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă. Valorile termice vor oscila între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14 - 15 grade, iar ulterior minimele termice vor scădea în jurul a 12 grade. Ploile vor fi slabe şi vor fi prezente în intervalul 25 - 29 august.

În Maramureş, în prima săptămână, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe data de 21 august. Apoi, aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. La finele celei de-a doua săptămâni de prognoză, mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15 - 16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 13 grade. Intervalul 25 - 29 august va mai fi caracterizat de ploi, în general slabe.

În Moldova, vremea va fi călduroasă, mai ales în prima săptămână. Cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime va fi de 33 de grade şi se înregistra pe 21 august. Ulterior, până pe 28 august, valorile termice vor ajunge până la 28 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15 - 16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor, urmând ca media să se situeze în jurul a 14 grade, în timp ce ploile, în general slabe, vor fi prezente în intervalul 25 - 29 august.

În Dobrogea, valorile termice diurne vor fi în creştere spre o medie în jurul a 32 de grade, în 22 şi 23 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 28 de grade. Ulterior, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiaşi valori medii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că vor creşte, în medie, spre 21 de grade, în zilele de 23 şi 24 august, pentru ca ulterior să scadă spre o medie de 18 grade, în 29 august, medie ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.

În Muntenia, procesul de încălzire a vremii va continua până pe 22 august, când va fi caniculă, iar media maximelor se va situa în jurul a 35 de grade. După acea perioadă, vremea se va răci uşor şi treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 31 de grade, în timp ce valorile minime vor creşte până la 19 grade în 23, 24 şi 25 august. După aceste zile, media nocturnă va scădea spre 15 grade în data de 30 august, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă, pe parcursul intervalului.

În Oltenia, procesul de încălzire a vremii va continua până în 21 şi 22 august, când vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 34 de grade. Apoi, vremea se va răci uşor şi treptat, urmând ca, în data de 29 august, să se înregistreze, în medie, temperaturi maxime de 30 de grade. Ulterior, pâna la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menţine în jurul a 30 de grade. Temperaturile minime vor creşte spre valori medii de 19 grade, în zilele de 23, 24 şi 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 16 grade, în data de 30 august, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25 - 27 august.

La munte, valorile termice diurne vor fi în creştere spre o medie în jurul a 23 de grade, în 21 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 18 de grade. Ulterior, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiaşi valori medii de 18 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că vor creşte, în medie, spre 13 grade în 21 şi 22 august, pentru ca ulterior să scadă uşor spre o medie de 10 grade, în 29 august, ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor, mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în intervalul 24 - 29 august. AGERPRES

×
Subiecte în articol: vreme anm prognoza meteo