x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo actualizată: Vremea se schimba radical!

Prognoza meteo actualizată: Vremea se schimba radical!

04 Feb 2018   •   09:08
Prognoza meteo actualizată: Vremea se schimba radical!

Vremea caldă şi neaşteptat de frumoasă pentru această perioadă se schimbă radical. Ninsorile, ploile şi vântul vor pune pe întreaga ţară, iar temperaturile vor înregsitra o scădere abruptă.

 

Cum va fi vremea în ţară

Duminică  

Lapovita, ploi  în nord, nord-vest şi centru. La munte, mai ales ziua, vor fi ninsori, iar vântul va avea intensificãri, cu rafale de peste 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea. Intensificãri ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, în special în sud şi în est, cu viteze în general de 50...55 km/h.

Vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

Luni

Ninsori slabe în zonele montane şi în nordul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 9 grade în Oltenia, iar cele minime între -8 şi 1 grad. În zonele joase, îndeosebi dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţã.

Marţi

Spre seara revin ploi în sud-vestul şi sudul ţãrii, în zona de munte va mai ninge. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1...0 grade în Maramureş, nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 9 grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -11 şi 1 grad. În zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

Cum va fi vremea în Bucureşti. Duminica, in capitala, se vor inregistra 12 grade, cu un cer acoperit. Luni, perdeauna de nori se mentie, temperaturile coborand insa spre 6 grade, cu doua mai putin decat marti, cand vor fi 8 grade. Soarele nu se va ivi insa.

Ninsori viscolite la munte

O informare meteorologică de ninsori viscolite la munte, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru, dar şi intensificări ale vântului în restul ţării este în vigoare duminică, până la ora 20.00. Potrivit meteorologilor, la munte vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea.

În nord, nord-vestul şi centrul ţării, precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar local se va forma gheţuş sau polei. De asemenea, intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, mai ales în sud şi în est, cu rafale în general de 50-55 de kilometri la oră. OBSERVATOR

×