x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea PROGNOZA METEO până în aprilie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării, în următoarele trei luni

PROGNOZA METEO până în aprilie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării, în următoarele trei luni

31 Ian 2014   •   12:25
PROGNOZA METEO până în aprilie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării, în următoarele trei luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii şi a precipitaţiilor pentru intervalul februarie - aprilie 2013. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

FEBRUARIE 2014

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in regiunile centrale si nordice si peste aceste medii in restul teritoriului.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local excedentare in vestul, nord-vestul si centrul tarii.

MARTIE 2014

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, exceptand regiunile sud-estice si local sudice, unde se vor situa peste normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand sud-estul, unde se vor incadra in normele climatologice.

APRILIE 2014

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in sud-estul, vestul si local in sudul tarii si se vor situa sub normalul perioadei in restul regiunilor.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinta de excedent in centrul si nordul tarii.

×