x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea PROGNOZA METEO pe trei luni. Cum va fi vremea în lunile februarie, martie şi aprilie

PROGNOZA METEO pe trei luni. Cum va fi vremea în lunile februarie, martie şi aprilie

28 Ian 2013   •   12:38
PROGNOZA METEO pe trei luni. Cum va fi vremea în lunile februarie, martie şi aprilie

Administraţia Naţională de Meteorologie a a realizat o estimare a temperaturilor medii şi a precipitaţiilor pentru intervalul februarie - aprilie 2013. Astfel, potrivit meteorologilor, în luna februarie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa, în general, în limite apropiate de normele climatologice, cu excepţia sud-estului şi sudului ţării, unde, local, valorile termice pot fi mai ridicate decât cele normale. Astfel, cele mai scăzute temperaturi (-5 grade Celsius) se vor consemna în Transilvania şi Moldova, în timp ce valori pozitive în termometre (1-2 grade) vor fi întâlnite în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

FEBRUARIE - Precipitaţii în limite normale

În luna februarie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa, în general, în limite apropiate de normele climatologice, cu excepţia sud-estului şi sudului ţării, unde, local, valorile termice pot fi mai ridicate decât cele normale. Astfel, cele mai scăzute temperaturi (-5 grade Celsius) se vor consemna în Transilvania şi Moldova, în timp ce valori pozitive în termometre (1-2 grade) vor fi întâlnite în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra, în februarie, valori peste mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sud-estul ţării acestea se pot situa în limite normale. În timp ce în Moldova estimarea de precipitaţii este cuprinsă între 20 şi 35 l/mp, Oltenia aceasta ajunge până la 70 l/mp.

MARTIE - Temperaturi mai ridicate în sud-est, sud şi vest

Prognoza ANM relevă faptul că, în prima lună de primăvară, temperaturile medii lunare se vor încadra în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, mai puţin în regiunile de sud-est, sud şi vest, unde, local, valorile termice pot fi peste mediile multianuale. Mercurul din termometre va indica, în general, valori pozitive, cu excepţia Moldovei, unde se poate înregistra chiar şi -1 grad Celsius. În zona Banatului vor fi maximum 7 grade Celsius, iar în Crişana, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea valorile medii de temperatură se vor încadra între 2 şi 6 grade Celsius.

În ceea ce priveşte cantităţile lunare de precipitaţii, meteorologii estimează, în martie, valori peste normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-estul şi estul ţării acestea se pot situa la valori apropiate de mediile multianuale. Maramureş şi Oltenia sunt regiunile în care se pot consemna cele mai mari cantităţi medii de precipitaţii ale perioadei, de 70 l/mp, respectiv 80 l/mp.

APRILIE - Ploi mai multe în vest, centru şi nord-est

Luna aprilie aduce un regim termic mediu lunar al aerului, în general, la valori apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a regiunilor. Local, în sud-vest şi sud vor fi posibile valori termice sub normele climatologice. Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa peste normele climatologice în vestul, centrul şi nord-estul ţării, iar în restul teritoriului vor fi posibile cantităţi apropiate de mediile multianuale.






×