x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo pentru începutul săptămânii. Cum va fi vremea la mare și la munte în minivacanța de 1 Mai

Prognoza meteo pentru începutul săptămânii. Cum va fi vremea la mare și la munte în minivacanța de 1 Mai

30 Apr 2018   •   07:12
Prognoza meteo pentru începutul săptămânii. Cum va fi vremea la mare și la munte în minivacanța de 1 Mai
Sursa foto: AppleZoomZoom/Getty Images/iStockphoto

Meteorologii anunță vreme caldă în minivacanța de 1 Mai. Vreme bună la mare, la munte și în București în următoarele zile. 

Luni

Vremea se va menţine predominant frumoasã, cu valori termice mult mai ridicate decât cele obişnuite în aceastã perioadã din an, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Înnorãri şi izolat averse şi descãrcãri electrice se vor semnala dupã-amiazã în nord-vest, în special în zona Munţilor Apuseni, iar seara şi noaptea în vest şi sud-vest, dar în restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în zona montanã înaltã, iar local şi temporar şi în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 18 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2...3 grade. În cursul nopţii, în sud-est vor fi condiţii de ceaţã.
 

Marți

Vremea va fi deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi noaptea, când vor fi averse şi descãrcãri electrice, local la munte şi izolat în regiunile intracarpatice şi în Oltenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 şi 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 şi 18 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 3...4 grade.
Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Miercuri

Vremea va fi în general frumoasã şi se va menţine deosebit de caldã pentru începutul lunii mai. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice şi nord-vestice precum şi zona montanã aferentã, unde va fi variabil cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi dupã-amiaza, când pe arii restrânse vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în sud şi sud-vest precum şi la munte, dar de scurtã duratã asociate şi ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa între 5...6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18 grade în Dealurile de Vest. Noaptea şi dimineaţa, în sud-est vor fi condiţii de ceaţã.

 

Sursa Antena 3

×
Subiecte în articol: prognoza meteo