x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo pentru intervalul 13 - 26 iulie 2015

Prognoza meteo pentru intervalul 13 - 26 iulie 2015

13 Iul 2015   •   13:59
Prognoza meteo pentru intervalul 13 - 26 iulie 2015
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni.

BANAT

Prima saptamâna de prognoza va debuta cu vreme racoroasa, însa treptat temperaturile vor creste, de la 24 de grade la începutul intervalului spre 37 de grade, în medie, pe 19 iulie. În urmatoarea perioada, maximele termice vor scadea usor, dar vremea va ramâne caniculara, cu o temperatura medie de 35 de grade spre sfârsitul intervalului. Regimul termic nocturn va fi în crestere, spre valori de 18...19 grade, care se vor menine pe tot parcursul celei de a doua saptamâni de prognoza. Manifestari specifice instabilitaii atmosferice se vor semnala în primele doua zile si din nou spre sfârsitul intervalului. În rest, probabilitatea pentru averse va fi redusa.

CRISANA

Prima zi a intervalului va fi rece, cu o medie a maximelor termice de 23 de grade, însa treptat valorile termice vor marca o crestere, spre 28...30 de grade la mijlocul primei saptamâni si 36 de grade, în medie, în jurul datei de 19 iulie, când vremea va deveni caniculara. A doua saptamâna de prognoza va fi caracterizata de un regim termic relativ constant, cu medii diurne de 33...35 de grade si nocturne de 16...18 grade. Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului pe arii extinse în primele doua zile ale intervalului si din nou dupa data de 20 iulie.

TRANSILVANIA


Temperatura aerului va marca o crestere treptata de la medii ale valorilor termice diurne de 23 de grade pe 14 iulie, spre 34 de grade în jurul datei de 19 iulie. Ulterior temperaturile maxime vor scadea usor, spre normele caracteristice perioadei, respectiv 31...32 de grade, în medie. Regimul termic nocturn nu va avea variaii importante si va fi caracterizat prin valori medii situate, în general, între 13 si 15 grade. Probabilitatea apariiei manifestarilor specifice instabilitaii atmosferice va fi mai ridicata pe 13 si 14 iulie, dar si dupa data de 20 iulie.

MARAMURES


Prima parte a intervalului va fi caracterizata de o vreme racoroasa, chiar rece în primele zile când mediile diurne se vor situa între 20 si 25 de grade, iar cele nocturne între 10 si 14 grade. Dupa acest pasaj, valorile termice vor fi în crestere, astfel încât se vor atinge si depasi usor 30...32 de grade, însa spre finalul celei de a doua saptamâni vor fi în scadere din nou. Temperaturile minime nu vor avea variaii semnificative, se vor situa în medie între 12 si 16
grade, cu valori usor mai ridicate în 19 si 20 iulie. Vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, în zilele de 13 si 14 iulie. Ulterior, probabilitatea pentru manifestari ale instabilitaii atmosferice va creste dupa data de 20 iulie.

MOLDOVA


În prima saptamâna a intervalului de prognoza vremea se va încalzi treptat, astfel încât, de la valori sub normele caracteristice perioadei, de aproximativ 24 de grade pe 14 iulie, va ajunge sa fie calduroasa, izolat caniculara, cu medii de 33...35 de grade în jurul datei de 19 iulie. A doua saptamâna de prognoza va fi caracterizata de un regim termic relativ constant, cu medii ale temperaturilor diurne de 31...32 de grade. Nopile vor fi mai racoroase la începutul
intervalului, când media termica va fi de 13...15 grade, dar dupa data de 19 iulie, pâna la sfârsitul intervalului de prognoza, temperaturile nocturne se vor menine la valori de 17...18 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicata în zilele de 13, 14 , 20 si 21 iulie. În rest, doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, trecatoare.

DOBROGEA

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi calda, cu maxime termice ce se vor situa, în medie, între 29 si 31 de grade. Exceptie vor face primele zile, când temperaturile diurne vor fi usor mai scazute si se vor situa în jurul unei medii de 27 de grade. În prima saptamâna regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii situate între 16 si 18 grade, iar în a doua saptamâna media temperaturilor nocturne va fi de 20 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata în zilele de 13 si 14 iulie, dar si în jurul datei de 21 iulie.

MUNTENIA

Vremea se va încalzi treptat în prima saptamâna a intervalului de prognoza, de la valori medii diurne de 28 de grade pe 14 iulie, spre 34...35 de grade, în medie, în jurul datei de 20 iulie. Totodata, temperaturile minime se vor situa între 15 si 17 grade, în medie, în prima saptamâna, iar apoi regimul termic nocturn va fi relativ constant, caracterizat de o valoare medie de 18 grade. Fenomene specifice instabilitaii atmosferice se vor semnala în general pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 13, 14 si 21 iulie.

OLTENIA


Vremea va fi calduroasa în prima zi a intervalului de prognoza, cu o medie diurna de 32 de grade, dar în ziua urmatoare temperatura va scadea cu aproximativ 4 grade. Ulterior, va avea loc un proves de încalzire treptata, astfel încât, între 19 si 21 iulie, mediile temperaturilor maxime vor fi de 35...36 de garde, caracterizând o vreme caniculara. Ulterior, se va menine un regim termic calduros, cu medii ale maximelor de 33...34 de grade. În prima saptamâna valorile termice nocturne vor fi, în medie, de 15...18 grade, iar apoi nu vor mai avea variaii semnificative si se vor situa în jurul unor valori medii de 18...19 grade. O usoara instabilitate atmosferica se va produce în zilele de 13, 14 si 21 iulie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariie a ploilor de scurta durata va fi redusa.

LA MUNTE

Vremea va fi la începutul intervalului, când valorile termice diurne se vor situa, în medie, între 15 si 21 de grade, dar spre finalul primei saptamâni vor marca o crestere treptata, astfel încât, pe 19 iulie, se vor atinge temperaturi maxime de 24 de grade, în medie. În saptamâna a doua regimul temperaturii aerului nu va avea variaii importante si se va caractiza prin valorii medii diurne de 23...24 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ 12...14 grade, în medie, fasa de numai 8...10 grade la începutul perioadei de prognoza. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai ridicata în primele doua zile ale
intervalului de prognoza. Ulterior, dupa data de 20 iulie, vor fi ploi de scurta durata, însa pe arii mai restrânse si slabe cantiativ.
 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo