x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO pentru weekend. Cum va fi vremea de Rusalii

Prognoza METEO pentru weekend. Cum va fi vremea de Rusalii

02 Iun 2017   •   19:56
Prognoza METEO pentru weekend. Cum va fi vremea de Rusalii

CUM VA FI VREMEA DE RUSALII. În minivacanța de Rusalii, între 1 și 5 iunie, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Specialiștii avertizează că episoadele de averse nu vor lipsi.

CUM VA FI VREMEA DE RUSALII. Deși regimul termic se va apropia de cel ce ar fi specific perioadei, sunt aşteptate averse în toate regiunile ţării, conform prognozei meteo publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 29 mai- 11 iunie.

”În weekend vremea se va menține caldă, cu valori de temperatură mult mai ridicate comparativ cu regimul climatologic specific acestei perioade din an, însă va fi, în general, instabilă în parte de sud-vest și de sud a țării, precum și în zona montană, unde temporar înnorările vor fi accentuate. În special după-amiaza și seara sunt așteptate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Fusiform, va cădea grindină și se vor cumula cantități de apă importante. În restul teritoriului, însă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat și la cote mult mai reduse. Maximele se vor încadra, în general, între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade”, a menționat meteorologul de serviciu al ANM.

Totodată, duminică, 4 iunie, vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile intra-carpatice. Cerul va fi variabil și vor fi înnorări temporare în regiunile sud-vestice și la munte, unde local se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și cu totul izolat vor fi posibile căderi de grindină. În orele amiezii, așteptăm maxime ce se vor încadra între 23 și 32 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 12 și 19 grade Celsius.

În ceea ce privește tendința evoluției fenomenelor meteorologice în intervalul 5 — 8 iunie, specialistul ANM menționează că vremea se menține caldă cu temperaturi mult mai ridicate decât cele climatologic specifice primei decade a lunii de vară, însă treptat gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se vor semnala averse și descărcări electrice, la început în regiunile vestice, nordice și centrale, iar apoi și în restul teritoriului.

Sursă: Agerpres

×
Subiecte în articol: Cum va fi vremea de Rusalii