x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Risc mare de avalanșe la Bâlea Lac

Risc mare de avalanșe la Bâlea Lac

25 Mar 2017   •   17:38
Risc mare de avalanșe la Bâlea Lac

Meteorologii anunţă risc însemnat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de 1,7 metri. Zilele trecute au avut loc avalanşe "de topire" la peste 1.800 de metri altitudine, potrivit Buletinului nivometeorologic emis sâmbătă de Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu. Risc însemnat de avalanşe înseamnă un risc de gradul trei pe o scară de la unu la cinci. 

Între 1.400 şi 1.800 de metri altitudine în Masivul Făgăraş, în zona turistică Bâlea, riscul de producere de avalanşe este moderat, adică de gradul doi. 

Salvamontiştii solicită turiştilor să nu practice spoturile de iarnă în această zonă. Traseele turistice aflate la o altitudine mai mare de cabanele din Munţii Făgăraş sunt închise. 

"Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a Munţilor Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă în zona Bâlea Lac sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările echipei Salvamont aflată în zonă. Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă, dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă)", se arată într-un comunicat al Salvamont Sibiu. 

Un snowborder şi un schior au scăpat în ultimele două săptămâni din avalanşe declanşate în zona turistică Bâlea, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde nu sunt amenajate pârtii, potrivit unui site dedicat avalanşelor din Munţii Carpaţi, avalanse.blogspot.ro.

×