x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Se întorc ninsorile. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

Se întorc ninsorile. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

10 Feb 2012   •   05:51
Se întorc ninsorile. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

Ceata si chiciura, in aceasta dimineata, pe vai si in zonele joase. Gerul persista si peste zi in regiunile din exteriorul arcului carpatic, iar la orele pranzului se vor inregistra maxime cuprinse in general intre minus 17 si minus 7 grade.

Si pentru ca Romania se afla sub atentionarea cod galben de ger pana duminica, in aceasta perioada in toate regiunile vremea va fi geroasa, mai ales noaptea si dimineata. Temperaturile minime se vor incadra intre minus 25 si minus 15 grade, iar cele maxime vor ramane mult sub zero.

PROGNOZA METEO:

VINERI (10 februarie)
Astazi, in regiunile intracarpatice cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea in Banat, unde sunt conditii sa ninga slab, iar vantul sufla moderat. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate fata de restul tarii, dar tot sub mediile climatologice: minus 8 grade la Timisoara si Oradea, minus 7 la Cluj Napoca, minus 6 grade la Sibiu si minus 5 grade la Deva. In sud, o zi comparabila cu cea de ieri – mai frig in sudul Campiei Romane, unde vor fi minus 13...minus 12 grade si valori putin mai ridicate, minus 8...minus 6 grade in dealurile subcarpatice. Soarele se arata, printre nori si numai spre seara sunt conditii de fulguiala in vestul Olteniei. In Dobrogea, o zi predominant frumoasa, dar geroasa, in special dimineata. Vantul nu trece de moderat, iar dupa-amiaza se vor inregistra minus 8 grade la Constanta si minus 11 grade la Tulcea. In Moldova gerul noptii nu cedeaza nici peste zi – termometrele indica valori de minus 13 grade la Galati, minus 14 grade in Bacau, minus 15 grade la Iasi si minus 16 grade la Suceava. Cerul va fi variabil, iar vantul - moderat.

SAMBATA (11 februarie)
Vremea va fi geroasã mai ales dimineata si noaptea, cu precãdere in estul, sudul si centrul tãrii. Cerul va fi mai mult noros in jumãtatea sudicã si cu innorãri temporare in restul teritoriului. Va ninge in Banat, Oltenia, local in Muntenia, pe arii restranse in Crisana si Transilvania si izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in sud si sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -18 si -8 grade in regiunile extracarpatice si intre -15 si -5 grade in rest. Temperaturile minime se vor situa intre -22 si -12 grade, mai scãzute in nord-est si in depresiuni, dar si mai ridicate in vest si pe litoral. Pe arii restranse, mai ales dimineata si noaptea, va fi ceatã, asociatã cu depunere de chiciurã.
Presiunea atmosferica va fi in scãdere.

DUMINICA (12 februarie)
Desi valorile termice vor fi in crestere fatã de intervalul precedent, vremea va fi geroasã dimineata si noaptea in majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult noros. Va ninge in jumãtatea de sud a teritoriului, iar local si in rest, indeosebi in a doua parte a intervalului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in regiunile sudice si sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -14 si -4 grade, mai coborate in nordul Moldovei, iar cele minime, in general, intre -18 si -8 grade. Izolat va mai fi ceatã, asociatã cu depunere de chiciurã.

LUNI (13 februarie)
Vremea va fi rece, cu temperaturi maxime cuprinse, in general, intre -12 si -2 grade si minime intre -14 si -4 grade, mai scãzute in nordul tãrii. Cerul va fi mai mult noros si va ninge in jumãtatea de sud-est a tãrii, iar local si in rest. Pe litoral vor fi precipitatii mixte si conditii de polei. Vantul va fi moderat, cu intensificãri in Muntenia, Dobrogea si Moldova.


×