x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Directorul ANM, Ion Sandu: Va ploua mai mult în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi centrul Transilvaniei

Directorul ANM, Ion Sandu: Va ploua mai mult în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi centrul Transilvaniei

30 Mai 2014   •   09:56
Directorul ANM, Ion Sandu: Va ploua mai mult în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi centrul Transilvaniei

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a explicat, vineri, în cadrul Comandamentului de Urgență organizat la Guvern, că cele mai importante cantități de ploi din următoarele două zile de cod galben vor cădea în Muntenia, Dobrogea, Moldova și centrul Transilvaniei.

”Există câteva zone în care cantitățile de precipitații în aceste două zile sunt ceva mai importante și trebuie să ținem cont și de efect. Adică zona de deal a Munteniei, județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, unde cantitățile de precipitații anterioare au creat excedent de umiditate în sol  acolo va continua să plouă și este important să fie mare atenție în aceste zone. Codul galben este emis pentru un număr mare de județe, dar cantitățile mai importante vor fi în Muntenia, Dobrogea, Moldova și centrul Transilvaniei. A doua precizare pe care vreau să o fac este că mâine dimineață ANM va restrânge codul galben din partea de vest a țării, dar partea de est va rămâne până mâine seară așa cum este emisă”, a avertizat directorul ANM.

Ion Sandu a explicat că din analizele comparative care s-au făcut pe hărţile de precipitaţii din 2010 a rezultat că nu există posibilitatea unor creşteri alarmante a nivelului Dunării la Galaţi ca în urmă cu 4 ani.

'După părerea noastră, nu se poate ajunge totuşi la situaţia de la Galaţi din 2010, pentru că atunci erau cantităţi de precipitaţii în nordul Moldovei şi în Ucraina de peste 100-200 de litri pe metru pătrat iar acum apreciem că mâine seară vom ajunge la cantităţi în aceste zone sub 100 de litri pe metru pătrat pe zone întinse', a mai spus Sandu.


×