x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Sfârşit de săptămână cu temperaturi care depăşesc 38 de grade Celsius. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Sfârşit de săptămână cu temperaturi care depăşesc 38 de grade Celsius. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

06 Iul 2012   •   06:36
Sfârşit de săptămână cu temperaturi care depăşesc 38 de grade Celsius. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Astazi, in cea mai mare parte a tarii se asteapta o noua zi caniculara cu maxime de la 29...30 de grade, pe litoral si in Delta, pana in jurul valorii de 37 de grade, in regiunile vestice. Dupa-amiaza si seara, la munte, in regiunile vestice si sud-vestice norii se inmultesc si vor lasa averse, pe arii restranse. Nu este exclus sa cada si grindina.

Bucurestenii au de indurat, vineri, o noua zi caniculara, cu o maxima termica de 34...35 de grade si iarasi se atinge pragul critic al indicelui temperatura-umezeala.

Sambata, in prima zi de weekend, avem tot o vreme calduroasa, local caniculara in zonele de campie si de deal, unde disconfortul termic va fi accentuat. Maximele termice vor fi cuprinse intre 30 de grade in Delta si depresiuni, si 37 de grade in sud si est. Ziua incepe cu mult soare, dar dupa-amiaza si seara se inmultesc norii ce vor lasa averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local in zona de munte si pe arii restranse in jumatatea de vest a tarii si nu vor lipsi conditiile de grindina.

Bucure;tenii vor avea parte sambata de inca o zi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand disconfortul termic va fi accentuat, la 35 de grade la umbra.

Si duminica va fi o zi calduroasa. Maximele zilei se vor situa de la 29 de grade in sudul litoralului, pana la 38 de grade in Lunca Dunarii. In nordul tarii, precum si in zona montana, mai ales seara local cad averse si posibil si grindina.

Canicula nu paraseste Bucurestiul nici duminica. Dupa-amiaza, mercurul urca in termometre spre 35...36 de grade, temperaturi din ce in ce mai greu de suportat.

Si in primele doua zile ale saptamanii viitoare vor fi, iarasi, temperaturi caniculare. Apoi valorile termice vor marca o scadere usoara si treptata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 31 si 37 de grade si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local in regiunile nordice, estice si centrale si in zona de munte si izolat in restul regiunilor.

×