x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Sfârşit de săptămână cu temperaturi mai ridicate. PROGNOZA METEO pentru weekend

Sfârşit de săptămână cu temperaturi mai ridicate. PROGNOZA METEO pentru weekend

07 Feb 2014   •   09:25
Sfârşit de săptămână cu temperaturi mai ridicate. PROGNOZA METEO pentru weekend
Sursa foto: Victor Stroe
Vineri, în zonele joase din sudul şi estul ţării, vremea va fi rece pentru data din calendar. În restul ţării va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 4...minus 3 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 12...13 grade în zona deluroasă a Banatului şi a Crişanei.

În Capitală, ceaţa din prima parte a zilei şi norii joşi menţin mercurul din termometre în jurul valorii de minus 3..minus 1 grad, valori sub media climatologică a perioadei

La munte va fi mai cald decât ar fi normal: minus 1 grad pe Vf Toaca, 7 grade la Predeal şi Păltiniş, 4 grade la Semnic şi 7 grade la Stâna de Vale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în prima parte a zilei în nordul Carpaţilor Orientali, unde vor fi precipiaţii slabe mixte. Vântul va sufla mai tare doar pe crestele înalte.

Temperaturile ridicate au mai subţiat stratul de zăpadă, însă pentru acest weekend este suficientă pentru desfăşurarea în bune condiţii a sporturilor de iarnă: sunt 51 cm la Sinaia, 26 cm la Predeal, 22 cm la Poiana Braşov, 17 la Păltiniş, 12 cm la Arieşeni şi 19 cm la Straja. Sâmbătă şi duminică în continuare va fi mai cald decât ar fi normal la început de februarie. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie iar pe crestele înalte mixte.

Sâmbătă, în zonele joase din Oltenia, Muntenia şi Moldova, din nou va fi ceaţă, posibil persistentă şi asociată trecător cu burniţă sau fulguieli. În restul ţării, cerul va fi temporar noros şi va ploua local în vest şi nord-vest şi numai izolat în rest. Vor fi condiţii de polei, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 grade la Alexandria şi Giurgiu şi 10 grade cu plus la Oradea şi Timişoara.

În Bucureşti vor fi înnorări şi, mai ales dimineaţa şi din nou seara şi noaptea, se va semnala ceaţă asociată trecător cu burniţă. În aceste condiţii temperatura va creşte mai mult în centru 3 grade cu plus, în timp ce la periferie ceaţa ar putea persista mai multe ore, iar maxima va fi de minus 1 grad.

Duminică ne aduce primvara tot mai aproape. Temperatura mai creşte uşor, astfel vremea va deveni deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Astfel valorile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei şi 14...15 grade în Banat. Cerul va avea înnorări şi mai ales seara va începe să plouă în jumătatea de vest a ţării. În zonele joase din sud şi est dimineaţa va mai fi ceaţă.

Se mai încălzeşte uşor şi în Bucureşti, unde temperatura maxima va fi de 5...6 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa vor mai fi condiţii de ceaţă.


×