x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Sfârşitul săptămânii vine cu temperaturi de peste 27 de grade. Vezi prognoza meteo până sâmbătă

Sfârşitul săptămânii vine cu temperaturi de peste 27 de grade. Vezi prognoza meteo până sâmbătă

24 Apr 2012   •   11:06
Sfârşitul săptămânii vine cu temperaturi de peste 27 de grade. Vezi prognoza meteo până sâmbătă

Meteorologii au amis o avertizare cod galben de ploi si vijelii in majoritatea regiunilor tarii. Avertizarea este valabila in intervalul 25 aprilie, ora 12.00 - 26 aprilie, ora 09.00.
Potrivit ANM, in aceast interval cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp, mai ales in zonele de deal si de munte.

PROGNOZA METEO:

MIERCURI (25 aprilie)

Vremea va deveni instabilã in majoritatea regiunilor, iar innorãrile vor fi temporar accentuate. Pe arii relativ extinse vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, descãrcãri electrice, intensificãri ale vantului ce vor lua trecãtor aspect de vijelie si izolat cãderi de grindinã. Local cantitãtile de apã vor depãsi 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp. Valorile termice vor marca o scãdere accentuatã in vest, iar in restul teritoriului se vor mentine peste normele climatologice. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 14...15 grade in Dealurile de Vest panã la 28...30 de grade in sud-est, iar cele minime se vor situa intre 2 si 12 grade. Presiunea atmosferica va fi in scãdere.

JOI (26 aprilie)
In jumãtatea esticã a tãrii, indeosebi in cursul zilei, vor fi innorãri si pe arii restranse, ploi slabe, de scurtã duratã si posibil descãrcãri electrice. In restul teritoriului, vremea va fi in general frumoasã, iar cerul variabil. Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 25 de grade, iar cele minime intre 4 si 12 grade, mai scãzute in depresiuni. Presiunea atmosferica va fi in crestere.

VINERI (27 aprilie)
Vremea va fi caldã si predominant frumoasã. Cerul va avea unele innorãri in zona de munte, unde doar izolat vor fi conditii pentru ploi slabe de scurtã duratã, iar in rest va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 27 de grade, iar cele minime, in general, intre 4 si 14 grade.

SAMBATA (28 aprilie)
Vremea va fi deosebit de caldã si in general frumoasã. Cerul va fi variabil si izolat, in sud si sud-est vor fi ploi slabe de scurtã duratã, posibil insotite de descãrcãri electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 28 de grade, usor mai scãzute pe litoral, iar cele minime intre 5 si 15 grade.

×