x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţie dificilă în Austria, din cauza căderilor masive de zăpadă

Situaţie dificilă în Austria, din cauza căderilor masive de zăpadă

07 Ian 2019   •   18:13
Situaţie dificilă în Austria, din cauza căderilor masive de zăpadă

Drumuri închise, amânarea reînceperii cursurilor şcolare, localităţi izolate şi risc maxim de avalanşă sunt efectele resimţite luni în Austria, după câteva zile consecutive de ninsori intense, care au acoperit ţara cu un strat gros de zăpadă, potrivit AFP. 
Începând cu mijlocul săptămânii trecute, au căzut până la 150 de centimetri de zăpadă în centrul şi nordul acestei ţări muntoase, inclusiv în zonele aflate la altitudine joasă, potrivit serviciilor meteorologice austriece. 
În regiunea Salzburg, stratul de zăpadă măsura trei metri la altitudinea de 2.317 de metri. 
Acumulările de zăpadă şi riscurile de avalanşă au făcut ca numeroase drumuri să devină impracticabile, iar inspectoratul şcolar din landul Stiria (sud-est) le-a recomandat elevilor să nu vină la şcoală luni, când ar fi trebuit să reînceapă cursurile, dacă nu pot călători în condiţii de siguranţă. 
În această regiune, circa 2.000 de persoane, printre care şi turişti, au fost blocate în localităţile din valea Sölktal, inaccesibile pe cale rutieră. Elicopterele armatei, care aveau ca misiune declanşarea unor avalanşe controlate, au fost nevoite să-şi întrerupă survolul, din cauza condiţiilor meteorologice defavorabile. 
Trei schiori, doi germani şi unul sloven, şi-au pierdut viaţa pe parcursul weekendului în afara zonelor amenajate pentru schi. Alţi patru, care se plimbau pe schiuri sau pe rachete de zăpadă, au fost daţi dispăruţi. 
În masivul Hochkar, din Austria Inferioară, domeniul schiabil a fost închis până la o dată care va fi anunţată ulterior, iar locuitorii şi turiştii au fost sfătuiţi să părăsească zona. 
Alte ninsori, care ar putea aduce între 25 şi 80 de centimetri suplimentari de zăpadă, sunt aşteptate începând de marţi.
Numeroase fotografii cu şoferi care îşi curăţau maşinile complet acoperite de zăpadă sau cu localităţi înconjurate de munţi de omăt au fost publicate pe reţelele de socializare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: austria zăpadă austria