x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Sloiuri de gheață pe 12 cursuri de apă din Maramureș

Sloiuri de gheață pe 12 cursuri de apă din Maramureș

06 Ian 2020   •   10:20
Sloiuri de gheață pe 12 cursuri de apă din Maramureș

 Pe cel puţin 12 cursuri de apă din judeţul Maramureş au fost observate, luni, poduri şi ochiuri de gheaţă, fără a pune însă în pericol localităţile din vecinătatea acestora, a precizat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Maramureş, Dan Bucă.

"Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost variabile, influenţate de fenomenele de iarnă. Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Bârsău, Lăpuş, Suciu, Cavnic şi Nistru. Sunt formate poduri de gheaţă cu ochiuri pe râurile Iza, Botiza şi Mara. Curg sloiuri de gheaţă pe râurile Vişeu, Lăpuş şi Someş. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza (Munţii Gutâi) se realizează în condiţii de siguranţă şi sunt asigurate serviciile de utilitate publică" a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, cea mai scăzută temperatură, -11 grade Celsius, a fost înregistrată, luni, în oraşul Târgu Lăpuş, localitatea traversată de râul cu acelaşi nume.

El a mai arătat că pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, europene, judeţene şi comunale se circulă în condiţii de iarnă, iar în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate evenimente rutiere deosebite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vremea