x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Sunt mari sanse ca fenomenul El Nino sa se produca la sfarsitul anului!

Sunt mari sanse ca fenomenul El Nino sa se produca la sfarsitul anului!

10 Sep 2018   •   15:36
Sunt mari sanse ca fenomenul El Nino sa se produca la sfarsitul anului!

Probababilitatea ca fenomentul El NIno, un grav episod meteo care determina o crestere a temperaturilor medii mondiale, a sarit la 70% pentru ultimul trimestru al acestui an, a anuntat ONU. 

 

Potrivit previziiunilor si interpretarilor date de experti modelelor de prognoza, sunt mari sansele ca un episod El Nino, de slaba intensitate, sa se produca in ultimele trei luni din 2018 si pe durata ierii boreale 2018-2019", a precizat Organizatia mondiala a meteorologiei, o agentie ONU cu sediul la Geneva. 

"Altfel spus, acest scenariu este de doua ori mai probabil decat cel al persistentei unor conditii neutre", au subliniat expertii. "Incalzirea ar putea interveni foarte curand, undeva intre septembrie si noiembrie chiar, desi previziunile in acest sens sunt destul de incerte", a aratat institutia. 

Fenomenul El Nino reapaare regulat si se traduce printr-o crestere a temperaturii Oceanului Pacific, provocand o crestere a temperaturilor medii mondiale si afectand precipitatiile in intreaga lume. Specialistii ONU au insistat, totusi ca datele actuale exclus un El Nino puternic. "Este putin probabil", au subliniat expertii. 

 

×