x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperaturi de peste 22 de grade Celsius în WEEKEND. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 21 APRILIE - 3 MAI 2012

Temperaturi de peste 22 de grade Celsius în WEEKEND. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 21 APRILIE - 3 MAI 2012

20 Apr 2012   •   11:29
Temperaturi de peste 22 de grade Celsius în WEEKEND. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 21 APRILIE - 3 MAI 2012

Incepand de maine, in Capitala vremea se imbunatateste, temperatura maxima ajungand la 21...22 de grade. Duminica, in sudul tarii, cerul va fi variabil cu unele innorari dupa-amiaza. Temperaturile maxime sunt in crestere si se incadreaza intre 18 grade si 23 de grade.

VREMEA in WEEKEND

SAMBATA (21 aprilie)
Vremea va fi in general instabilã. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse in vestul, centrul si nordul tãrii vor fi averse, descãrcãri electrice si unele intensificãri de vant. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, mai ales dupã-amiaza. Izolat cantitãtile de apã vor fi mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 14 si 21 de grade, iar cele minime se vor situa intre 4 si 12 grade. Presiunea atmosferica va fi in crestere.

DUMINICA (22 aprilie)
Vremea va fi in general instabilã. Cerul va fi temporar noros in jumãtatea de nord a tãrii unde, mai ales in cursul zilei, local va ploua. In restul teritoriului cerul va fi variabil cu innorãri mai ales dupã-amiaza cand se vor semnala averse si descãrcãri electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 24 de grade, iar cele minime intre 2 si 12 grade, usor mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO PENTRU 21 APRILIE - 3 MAI 2012, PE REGIUNI

BANAT

Vremea se va incalzi treptat pana spre sfarsitul lunii, valorile termice urmand sa se situeze peste normele climatologice indeosebi intre 26 si 29 aprilie. Maximele cele mai ridicate vor depasi 25 de grade. Primele zile ale lunii mai vor aduce o usoara scadere a temperaturilor, dar valorile minime se vor mentine peste normalul perioadei.

Vor fi intervale scurte cu instabilitate atmosferica mai pronuntata, cu averse moderate cantitativ, cel mai probabil intre 22 si 24 aprilie dar si la inceputul lunii mai.

CRISANA

Valorile termice nu vor avea modificari importante pana in 24 aprilie, apoi vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime ce vor putea depasi 26 grade Celsius si minime de peste 10 grade. In primele zile ale lunii temperaturile maxime vor scadea usor.

Vremea va fi in general instabila, cu averse frecvente, intre 21 si 24 aprilie si la inceputul lunii mai.

TRANSILVANIA

Vremea va fi normala din punct de vedere termic in primele zile ale intervalului, apoi se va incalzi, astfel incat temperaturile maxime vor depasi, in medie, 20...22 grade C, mai ales intre 26 si 29 aprilie.

Aversele vor fi mai frecvente in primele zile, dar o usoara instabilitate atmosferica se va pastra in tot intervalul, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicata in cursul dupa-amiezelor.

DOBROGEA

Valorile termice vor fi in usoara crestere in primele zile, apoi se vor mentine relativ constante si apropiate de normele climatologice, cu maxime in jurul a 20 grade C si minime de peste 10 grade C.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa, ploile de scurta durata fiind de asteptat, pe arii restranse, la inceputul si sfarsitul intervalului.

MARAMURES

Valorile termice nu vor avea modificari importante pana in 24 aprilie, apoi vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22 grade C. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile vor fi relativ constante.

Vremea va fi in general instabila, cu averse frecvente, intre 21 si 24 aprilie si, posibil, la sfarsitul intervalului.

MOLDOVA

Vremea se va incalzi usor si treptat in prima parte a intervalului, apoi se va mentine relativ calda pentru aceasta perioada, cu maxime in jurul valorii de 22 de grade si minime, in medie, de peste 10 grade C. Instabilitatea atmosferica va fi mai pronuntata in primele zile, cand vor fi posibile averse moderate cantitativ.

MUNTENIA

Valorile termice maxime vor fi in crestere in primele zile, apoi vremea se va mentine calda pentru acesta perioada. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative.

Instabilitatea atmosferica va fi destul de redusa, dar averse, in general slabe, vor fi posibile, in a doua parte a zilelor, mai ales in zonele deluroase.

OLTENIA

Vremea se va incalzi simtitor in prima parte a intervalului, apoi se va mentine calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22...24 grade C si minime, in medie, de peste 10 grade C.

Instabilitatea atmosferica va fi relativ redusa, aversele, in general slabe, fiind de asteptat, in a doua parte a zilelor, mai ales in zonele deluroase.

LA MUNTE

Vremea se va incalzi pana spre 26 aprilie, apoi valorile termice nu vor mai avea variatii importante si se vor situa in apropierea normelor climatologice.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in primele zile, cand sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusa de aparitie a ploilor va fi intre 25 si 30 aprilie.

×