x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperaturi incredibile pe final de ianuarie şi început de februarie: Ce spun meteorologii

Temperaturi incredibile pe final de ianuarie şi început de februarie: Ce spun meteorologii

28 Ian 2020   •   15:11
Temperaturi incredibile pe final de ianuarie şi început de februarie: Ce spun meteorologii

Lunile ianuarie şi februarie vor înregistra abateri pozitive de temperatură, raportat la perioada din calendar, iar deficitul de precipitaţii va fi accentuat în continuare în zonele de sud, sud-est şi est ale ţării, arată estimările meteorologice prezentate, marţi, într-o conferinţă de specialitate, de către Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

"În a doua lună de iarnă vom înregistra cu siguranţă un plus, pentru că şi în următoarele zile, până la finele lunii ianuarie, în bună parte din ţară, vom avea valori ridicate coroborat cu perioada din calendar. Chiar şi debutul lunii februarie va păstra aceeaşi tendinţă, conform estimărilor meteorologice valabile pentru următoarele patru săptămâni, actualizate astăzi (marţi, n.r.). Astfel, observăm pentru săptămâna 27 ianuarie - 3 februarie abateri termice pozitive semnificative în toată ţara, cu cele mai mari valori în special în regiunile din sudul şi sud-estul ţării. Pe de altă parte, veştile sunt bune pentru zonele din partea de vest, centru şi nord-est a ţării, acolo unde ne aşteptăm ca, în următoarea perioadă, să avem precipitaţii însemnate cantitativ, exceptând din păcate partea de sud, sud-est şi est, unde tendinţa cantităţilor de precipitaţii rămâne spre deficit", a explicat Mateescu.

Potrivit specialistului ANM, prima decadă a lunii februarie va aduce abateri pozitive ale valorilor medii termice mai mari de 4,5 - 5 grade Celsius, mai ales în sudul şi estul României.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a organizat, marţi, la Academia Română, sesiunea de comunicări Agerpres

 

×
Subiecte în articol: vreme