x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Trafic rutier în condiţii de iarnă, în Maramureş! Porţiuni de drum acoperite cu polei şi gheaţă în zonele de munte

Trafic rutier în condiţii de iarnă, în Maramureş! Porţiuni de drum acoperite cu polei şi gheaţă în zonele de munte

06 Dec 2016   •   11:31
Trafic rutier în condiţii de iarnă, în Maramureş! Porţiuni de drum acoperite cu polei şi gheaţă în zonele de munte
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Pe toate tronsoanele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Maramureş se circulă în condiţii de iarnă, iar pe unele porţiuni de drumuri judeţene poate fi întâlnit un strat subţire de polei sau gheaţă, îndeosebi pe drumurile din zona de munte, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.


"Toate drumurile din judeţul Maramureş sunt deschise traficului rutier, însă circulaţia are loc în condiţii de iarnă, cu viteză limitată, îndeosebi pe drumurile naţionale şi judeţene din zona montană unde au mai fost efectuate în ultimele ore lucrări de degajare a zăpezii pentru a mări considerabil spaţiul pentru participanţii la trafic. Menţinem recomandarea adresată atât transportatorilor de marfă de medie şi mare capacitate, dar şi persoanelor fizice să aibă maşinile pregătite corespunzător sezonului rece, să aibă asupra lor lădiţa cu nisip, lopeţi sau alte obiecte care să-i ajute în caz de primă necesitate până la sosirea maşinilor de intervenţie" a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, în ultimele ore, pe cei aproape 500 km de drumuri judeţene aflate în administrarea Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri Maramureş s-a intervenit cu un număr de 16 utilaje şi s-au folosit 110 tone de material antiderapant. Au fost efectuate şi operaţiuni de lărgire a carosabilului pe DJ 184 - Cavnic, oraş situat la poalele Munţilor Gutâi.

Carosabilul drumurilor asfaltate este curat în proporţie de 98%, pe unele zone pietruite zăpada bătătorită având o grosime de maxim 2 cm.

"Nu există întreruperi de trafic sau drumuri blocate. Circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii specifice iernii, cu menţiunea că starea vremii în zonele de munte se poate schimba în decurs de câteva ore" a mai spus Amalia Babici Man.

În municipiul Baia Mare, traficul rutier este uşor îngreunat pe unele artere de circulaţie din cauza zăpezii necurăţate de autorităţile locale, iar pe unele străzi circulaţia pietonală este dificilă din cauza zăpezii tasate care n-a fost curăţată de proprietarii unor magazine.

Conform autorităţilor locale, traficul feroviar şi cel prin punctele de trecere a frontierei spre Ucraina se desfăşoară în condiţii optime.

De asemenea, cea mai joasă temperatură, - 14 grade Celsius - s-a înregistrat, marţi dimineaţă, în oraşul Târgu Lăpuş.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: maramures munte trafic rutier polei gheaţă