x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Un puternic taifun se îndreaptă spre vestul Japoniei

Un puternic taifun se îndreaptă spre vestul Japoniei

23 Aug 2018   •   09:34
Un puternic taifun se îndreaptă spre vestul Japoniei

Un puternic taifun se îndrepta joi spre vestul Japoniei, provocând temeri cu privire la căderea unor importante cantităţi de precipitaţii şi la producerea unor alunecări de teren în special în regiunea afectată de inundaţiile din luna iulie, soldate cu numeroşi morţi. 

 

"Rămâneţi vigilenţi şi luaţi toate măsurile necesare", a declarat premierul Shinzo Abe membrilor guvernului şi responsabililor prezenţi la o întâlnire destinată măsurilor de pregătire înainte de venirea furtunii. 

Premierul a solicitat autorităţilor locale să emită fără ezitare ordine de evacuare, iar guvernul a fost criticat pentru gestionarea crizei, considerată tardivă, după ploile torenţiale şi alunecările masive de teren soldate cu 220 de morţi la începutul lunii iulie. 

Taifunul Cimaron se afla la prânz (03.00 GMT) la aproximativ 260 de kilometri de capul Ashizuri, pe Insula Shikoku (sud-vestul Japonia), însoţit de rafale de vânt de până la 216 kilometri / oră, şi ar trebui să ajungă pe teritoriul japonez seara, înainte de a se îndrepts spre nord, a precizat Agenţia meteorologică niponă. 

"Fiţi atenţi la riscul producerii de alunecări de teren, inundaţii, furtuni şi valuri mari", a insistat Agenţia, precizând că unele zone s-ar putea confrunta cu precipitaţii de 800 mm în 24 de ore. 

În zonele afectate de inundaţiile din iulie, autorităţile şi-au sfătuit deja locuitorii să-şi părăsească casele ca măsură de precauţie. În prefectura Okayama, locuitorii au stivuit saci de nisip pentru a preveni inundaţiile viitoare, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni. 

Circulaţia feroviară a fost întreruptă în unele zone şi peste 100 de zboruri au fost anulate, majoritatea pe rute interne, a informat presa locală. Japonia este lovită în fiecare an de circa jumătate din cele 20 de taifunuri formate în Asia. Înainte de Cimaron, ciclonul Soulik a adus săptămâna aceasta ploi abundente în sud-vestul arhipelagului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: japonia taifun precipitatii alunecari teren