x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Valea Prahovei: Primul weekend cu zăpadă naturală pe pârtii. Vezi care sunt cele mai bune pârtii, numai pe webcam Jurnalul.ro

Valea Prahovei: Primul weekend cu zăpadă naturală pe pârtii. Vezi care sunt cele mai bune pârtii, numai pe webcam Jurnalul.ro

29 Dec 2014   •   02:50
Valea Prahovei: Primul weekend cu zăpadă naturală pe pârtii. Vezi care sunt cele mai bune pârtii, numai pe webcam Jurnalul.ro

În staţiunile de pe Valea Prahovei, stratul de zăpadă naturală depăşeşte 20 de centimetri, fiind primul weekend din acest sezon de iarnă când pârtiile de pe Valea Prahovei sunt acoperite cu zăpadă naturală.

De sâmbătă, conform mediafax.ro, la Azuga se schiază pe pârtiile Cazacu Începători şi Cazacu Şcoală, fiind deschisă şi pârtia Sorica. Pe celelalte pârtii din staţiune au fost puse în funcţiune tunurile care produc zăpadă artificială, astfel încât reprezentanţii autorităţilor locale spun că, dacă vremea nu se va încălzi, în weekend-ul viitor se va putea schia la Azuga pe toate pârtiile.

Şi în judeţul Sibiu sute de turişti au luat cu asalt zonele montane, unde, potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă atinge aproape un metru la Bâlea Lac şi depăşeşte 30 de centimetri la Păltiniş.

În staţiunea Buşteni, se schiază pe pârtia Kalinderu, iar la Sinaia sunt practicabile pârtiile de mare altitudine dinValea Dorului şi Valea Soarelui.

În staţiunea montană Straja, din Valea Jiului, stratul de zăpadă pe pârtii era cuprins între 50 şi 80 de centimetri, iar condiţiile de schi erau foarte bune pentru practicanţii sporturilor de iarnă. "Condiţiile de schi sunt bune. Telegondola funcţionează, aşa că turiştii care vin cu maşina pot să-şi lase autoturismele în partea de jos a staţiunii, fără să mai urce şi să aglomereze drumul de acces sau parcarea de la intrarea în Straja", a declarat sâmbătă şeful Salvamont Lupeni, George Resiga. 

Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele din afara staţiunilor montane, deoarece există riscul producerii unor avalanşe locale în zonele înalte, la peste 1.300 de metri altitudine. "Le recomandăm turiştilor să rămână pe domeniile schiabile amenajate şi să renunţe, cel puţin pentru moment, la practicarea schiului de tură", a explicat Resiga.


×