x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vești neașteptate de la meteorologi: Vremea începe să se încălzească uşor în următoarele trei zile

Vești neașteptate de la meteorologi: Vremea începe să se încălzească uşor în următoarele trei zile

25 Mar 2020   •   16:03
Vești neașteptate de la meteorologi: Vremea începe să se încălzească uşor în următoarele trei zile

Vremea va începe să se încălzească uşor de zilele viitoare, astfel că joi temperaturile vor ajunge la 16 grade în ţară, dar vântul va mai continua să bată. Vineri, vremea va fi şi mai caldă, potrivit prognozei meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Joi 
Vremea se va încălzi, dar va fi vântoasă în cea mai mare parte a ţării. La munte rafalele vor depăşi 70-90 km/h, în special pe creste, spulberând zăpada şi determinând reducerea vizibilităţii; în zona montană a judeţelor Caraş-Severin, Mehedinţi, Hunedoara şi Gorj vor fi rafale ale vântului de 80-110 km/h, iar zăpada va fi puternic spulberată. Pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei şi pe litoral, iar trecător şi izolat şi în rest, vântul va avea viteze ce vor atinge temporar 55-70 km/h.

Cerul va fi variabil, cu înnorări  în sudul şi sud-vestul teritoriului, unde cu totul izolat se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ploaie în zonele joase şi mixte la munte favorizând formarea poleiului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -5 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade pe litoral. Pe arii restrânse, noaptea şi dimineaţa, în nord şi centru se va forma brumă. Presiunea atmosferică va scădea dinspre sud-vest, însă tot la valori înalte, de regim baric anticiclonic.

Vineri
Tendinţa de încălzire a vremii va continua, astfel că maximele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral. Cerul va fi variabil în sudul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Muntenia şi pe litoral unde vor fi viteze la rafală de până la 55-60 km/h, dar şi la munte şi în sudul Banatului, unde rafalele vor fi de 70-90 km/h.

În restul regiunilor, intensificări ale vântului se vor semnala trecător şi pe arii mai restrânse, cu viteze în general de 40-45 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -2 şi 6 grade, cu valori uşor mai coborâte în depresiunile intramontane. În orele dimineţilor, izolat, se va forma ceaţă, iar în nord şi în depresiuni, brumă. Presiunea atmosferică va mai scădea dinspre sud şi sud-est.

Sâmbătă
Valorile de temperatură se vor situa uşor peste cele normale în ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor, astfel că cele maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul, estul şi centrul ţării, dar numai pe spaţii mici va ploua slab în extremitatea de sud-est.

Vântul va fi moderat în regiunile sud-estice şi la munte şi va sufla slab în restul teritoriului. Izolat se va semnala ceaţă, iar în depresiuni brumă.


În Bucureşti

Miercuri
Vremea va fi deosebit de rece şi închisă. Vântul va avea intensificări, temporar cu viteze la rafală de 45-50 km/h. Temperatura maximă va fi de 6-7 grade. Presiunea atmosferică este 766 mmHg.

Miercuri - joi (la noapte)
Cerul va fi mai mult noros. Vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de până la 45-50 km/h. Temperatura minimă va fi de 1-2 grade.

Joi 
Vremea se va încălzi, dar va fi în general vântoasă. Vor fi intensificări ale vântului, mai ales pe parcursul zilei, când temporar rafalele vor atinge 50-60 km/h. Cerul va fi temporar noros.

Temperatura maximă va fi de 13-14 grade, iar cea minimă va fi de 4-5 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor, însă la o valoare cu puţin mai mare decât cea normală.

Vineri 
Vremea va continua să se încălzească uşor, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare pe parcursul zilei, când vor fi viteze la rafală de 45-50 km/h, urmând ca pe parcursul nopţii să devină slab până la moderat.

Temperatura minimă va fi de 4-5 grade, uşor mai scăzută în zona periferică. Presiunea atmosferică va continua să scadă, revenind astfel la normal.

Sâmbătă 
Valorile de temperatură vor fi uşor mai ridicate decât cele normale la această dată, cu o maximă de 16-17 grade şi o minimă de 5-7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat.

×