x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vești proaste de la meteorologi: În weekend temperaturile ajung sub pragul înghețului

Vești proaste de la meteorologi: În weekend temperaturile ajung sub pragul înghețului

23 Oct 2019   •   14:05
Vești proaste de la meteorologi: În weekend temperaturile ajung sub pragul înghețului

Vremea se va răci considerabil începând din weekend. Dacă până acum am avut parte de temperaturi peste normalul acestei perioade, începând de vineri valorile termice scad până la specificul lunii octombrie.

Sfârșitul de săptămână aduce o maximă termică mai mică cu 10 grade, în comparație cu cea din timpul săptămânii. Toamna își intră în drepturi și a duce cu ea multă ceață și burniță pe arii extinse. La munte temperaturile de pe timpul nopții vor scădea sub pragul înghețului și va ninge.

Muntenia

În weekend maxima va scădea de la 20 de grade Celsius la numai 12-13 grade, așadar vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. Sunt șanse foarte mari să plouă în zilele de 26 și 27 octombrie.

Oltenia

Vremea va fi plăcută în Oltenia în acest weekend urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să scadă. Minimele vor fi cuprinde între 12 și 14 grade și probabilitatea de cădere a ploilor va crește.

 Moldova

Și în Moldova temperaturile de vară vor fi date uitării pentru că se așteaptă maxime sub cele normale pentru această perioadă. Prin urmare, va fi frig în weekend-ul 26-27 octombrie, iar aceste temperaturi se vor menține până la începutul lunii noiembrie.

Dobrogea

Pe litoralul românesc va fi plăcut la finalul acestei săptămîni, iar vremea urmează să se răcească de luni, 28 octombrie. Așadar, este ultimul weekend pe care românii îl mai pot petrece la malul Mării Negre.

Banat

Vremea va intra într-un proces de răcire treptată, iar în weekend se vor înregistra în medie 11 grade Celsius. După cum se poate vedea temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. S-ar putea să cadă și precipitații în acest final de săptămână.

Crișana

Spre finalul săptămânii temperaturile vor scădea cu cel puțin 10 grade Celsius, așadar va fi destul de frig. Variațiile de temperatură vor fi mici de la o noapte la alta ceea ce înseamnă că toamna își intră în drepturi depline.

Transilvania

Dacă până acum temperaturile au fost mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în weekend ne așteptă frig și temperaturi care vor ajunge în jurul valorii de 8 grade Celsius. Minimele vor atinge 0 grade.

Maramureș

Vremea se va răci treptat în acest weekend, iar săptămâna viitoare temperaturile vor scădea treptat. Maximele vor fi sub normalul acestei perioade din an și sunt șanse destul de mari să plouă.

Vremea la munte

Până în jurul datei de 27 octombrie vremea va fi plăcută, urmând ca de duminică să se schimbe brusc. 

×