x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vești proaste de la meteorologi: Ne așteaptă zile cu frig și ploi

Vești proaste de la meteorologi: Ne așteaptă zile cu frig și ploi

05 Oct 2019   •   10:59
Vești proaste de la meteorologi: Ne așteaptă zile cu frig și ploi

Vremea s-a schimbat radical și ne așteaptă zile cu frig și ploi. Ninge la munte, iar sâmbătă dimineață a avut loc și prima intervenție cu utilajele de deszăpezire, deși suntem abia în prima săptămână din luna octombrie.

Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre modul în care va evolua vremea.

”E primul episod autentic de toamnă. Valorile scăzute se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, până marți. Dacă azi contăm pe maxime cuprinse în general între 6-18 grade, luni și marți va fi la fel. Minimele vor fi coborâte. Vor fi dimineți reci, unde vor fi temperaturi apropiate și de 0 grade. Înregistrăm de asemenea un strat de zăpadă de șase centimetri în Munții Căliman. 

Săptămâna viitoare vom avea și temperaturi de 24 de grade. Vom avea și multe zile cu soare. La capitolul precipitații, încă este nevoie să plouă. Perioada actuală coincide cu campania însămânțării de soluri.

Primele două săptămâni de octombrie este posibil să vorbim de temeperaturi mai ridicate decât normalul. Vor fi temeperaturi maxime ce vor depăși 20 de grade. Luna octombrie va marca totuși o scădere de 4-5 grade față de septembrie”, a declarat Elena Mateescu.

 

×