x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Veşti proaste de la meteorologi! Ploi, vijelii şi grindină în următoarele trei zile

Veşti proaste de la meteorologi! Ploi, vijelii şi grindină în următoarele trei zile

21 Mai 2019   •   17:33
Veşti proaste de la meteorologi!  Ploi, vijelii şi grindină în următoarele trei zile

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse ploi de scurtã duratã, în vest şi nord-vest precum şi în zonele montane şi submontane aferente, iar în primele ore ale intervalului, cu o probabilitate mai mare şi în sud-est unde se vor semnala şi descãrcãri electrice. Cu totul izolat se pot înregistra cantitãţi de apã mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, dar de scurtã duratã şi asociate ploilor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţã.
 

 Prognoza meteo pentru miercuri, 22 mai

Vremea va fi în general instabilã în regiunile intracarpatice precum şi în zonele montane şi submontane, unde vor fi înnorãri temporar accentuate, local averse şi descãrcãri electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe spaţii mici, cantitãţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi mai însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala doar pe spaţii mici şi la cote mai reduse, în special dupã orele amiezii, cu o probabilitate mai mare în nord-est.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, de scurtã duratã în timpul ploilor, iar în prima parte a intervalului local în sudul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 şi 17 grade.

Prognoza meteo pentru joi, 23 mai

Vremea va fi în general instabilã în vestul, centrul şi nordul ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane, unde înnorãrile temporar vor fi accentuate şi local se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Izolat, cu o probabilitate mai mare în nord-vest şi în zona Munţilor Apuseni, cantitãţile de apã înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor fi mai însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice îşi vor face apariţia pe arii restrânse în special seara şi în cursul nopţii, cu precãdere în sud şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în timpul ploilor, iar pe parcursul zilei, pe arii restrânse în sud.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 şi 18 grade.

Prognoza meteo pentru vineri, 24 mai

Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala averse, în prima parte a intervalului pe arii relativ extinse, iar noaptea în restrângere spre est. Îndeosebi în estul şi în sud-estul ţãrii ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de frecvente descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp, pe arii în general restrânse vor fi mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în sud-vest, dar de scurtã duratã şi în timpul averselor.

Temperaturile maxime, în scãdere faţã de ziua anterioarã în regiunile sudice, se vor încadra între 18 şi 24 de grade, iar cele minime între 8 şi 16 grade.

×