x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea METEO. Vijelii periculoase peste România. Se anunţă furtuni violente

METEO. Vijelii periculoase peste România. Se anunţă furtuni violente

13 Apr 2019   •   11:03
METEO. Vijelii periculoase peste România. Se anunţă furtuni violente
Sursa foto: Mr_Twister/Getty Images/iStockphoto

 Vremea va fi în continuare închisã şi temporar va ploua. Ploile vor fi şi sub formã de aversã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor fi local însemnate, cu precãdere în regiunile sud-vestice.

Va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării. 

La București, vremea va fi rece și vor cădea ploi însemnate cantitativ. Până pe 15 aprilie, vor  fi  intervale  de  timp  în  care va  ploua, temporar  moderat cantitativ. Ploile vor avea și caracter de aversă și pot fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va  sufla  slab  și  moderat,  cu  intensificări  trecătoare.  Temperaturile  maxime  vor  fi  de  13...18 grade, iar cele minime de 6...9 grade.  
 

La munte, vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Cantitățile de apă vor depăși local - în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore - 15...20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30...40 l/mp. 

 La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice, precum şi la munte, mai ales pe creste.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între 3 şi 10 grade. Antena 3

×
Subiecte în articol: vreme prognoza 13 aprilie