x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme caldă în următoarele trei zile, apoi revin ninsorile. Vezi PROGNOZA METEO pentru perioada 4-17 februarie

Vreme caldă în următoarele trei zile, apoi revin ninsorile. Vezi PROGNOZA METEO pentru perioada 4-17 februarie

04 Feb 2013   •   15:14
Vreme caldă în următoarele trei zile, apoi revin ninsorile. Vezi PROGNOZA METEO pentru perioada 4-17 februarie
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Meteorologii prognozează pentru următoarele trei zile o vreme mai caldă decât normalul perioadei în aproape toată ţara, cu temperaturi maxime ce pot ajunge chiar şi la 10 grade Celsius în zona Dobrogei. Ulterior, în perioada 8-12 februarie, valorile termice scad la nivel naţional şi revin precipitaţiile, la început sub formă de ploaie, după care mixte şi sub formă de ninsoare, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicată luni şi valabilă pentru intervalul 4-17 februarie 2013.

Potrivit meteorologilor, în zona Banatului, vremea se va încălzi în primele două zile ale intervalului, după care temperaturile vor scădea până la medii în jur de 3 grade Celsius, în perioada 8-12 februarie. Din 13 februarie valorile termice vor creşte uşor până la medii de 5-6 grade Celsius spre sfârşitul perioadei analizate. Temperaturile minime vor fi negative, cu excepţia nopţilor din 6 şi 7 februarie, când minimele se vor situa în jurul valorii de zero grade Celsius. Începând din 6 februarie, temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie), predominant ninsori între 8 şi 11 februarie şi mixte din 12 februarie până la sfârşitul intervalului.

Pentru regiunea Crişanei, maximele termice vor creşte în primele două zile până la valori medii de 8 grade Celsius, apoi vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în perioada 8-12 februarie, în medie, la valori de 2 grade Celsius. Din 13 februarie valorile termice vor creşte uşor până la medii de 4-5 grade Celsius la sfârşitul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de zero grade în nopţile de 6 şi 7 februarie, în timp ce, în restul intervalului, vor fi negative şi vor fi cuprinse, în medie, între -4 şi -2 grade Celsius. Temporar, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ pe parcursul întregului interval. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în prima zi şi în intervalul 8-12 februarie, după care mixte.

În Transilvania, vremea se va încălzi în zilele de 4 şi 5 februarie, când maximele termice vor urca în medie până la valori de 6-7 grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea şi se vor menţine la valori medii de 0-2 grade până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa, în medie, între -6 şi -3 grade Celsius, în prima săptămână, şi între -8 şi -5 grade Celsius, în cea de a doua săptămână. Începând din 6 februarie, temporar vor fi precipitaţii, în general, slabe cantitativ, mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie) şi predominant ninsori în restul intervalului.

În zona Maramureşului, maximele termice vor creşte în primele două zile până la valori medii de 4-5 grade Celsius, apoi vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în perioada 8-12 februarie, în medie, la valori de zero grade Celsius. Din 13 februarie valorile termice vor creşte uşor, până la 2-3 grade Celsius, la sfârşitul perioadei. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa, în medie, în jurul valorii de -3 grade Celsius, în perioada 5-8 februarie, şi între -7 şi -4 grade Celsius până la sfârşitul intervalului. Precipitaţii în general slabe cantitativ se vor semnala temporar pe tot parcursul intervalului. Acestea vor fi mai mixte între 6-7 februarie şi predominant sub formă de ninsoare în rest.

În Moldova, vremea se va încălzi în primele două zile analizate, când maximele termice vor ajunge, în medie, până la valori de 6 grade Celsius, după care temperaturile vor scădea şi se vor menţine până la sfârşitul intervalului la valori medii în jurul a 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa, în medie, între -4 şi -1 grad Celsius în prima săptămână, şi între -5 şi -3 grade Celsius în săptămâna a doua. Vor fi precipitaţii moderate cantitativ în 7 şi 8 februarie, sub formă mixtă, iar apoi în 10 şi 11 februarie predominant ninsori. Începând din 12 februarie va mai ninge, dar slab cantitativ.

În zona Dobrogei, vremea va fi caldă în primele trei zile ale perioadei analizate, când maximele termice se vor situa la valori medii de 8-10 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie, temperaturile diurne vor scădea uşor şi se vor situa, până la sfârşitul intervalului, în medie, între 4 şi 6 grade Celsius. În primele nopţi, temperaturile minime vor fi uşor pozitive, până la medii de 4 grade Celsius, dar începând din 9 februarie vor scădea uşor şi vor fi apropiate de pragul de îngheţ. Se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, exceptând zilele de 7, 10 şi 11 februarie, când vor fi moderate cantitativ.

În zona Munteniei, vremea va fi caldă în intervalul 4-7 februarie, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, la valori de 9 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie, valorile diurne vor scădea uşor şi se vor situa până la sfârşitul intervalului, în medie, în jur de 4 grade Celsius. Media temperaturilor minime va fi apropiată de zero grade Celsius, până pe 8 februarie, după care vor scădea uşor, situându-se între -4 şi -2 grade Celsius. Începând din data de 7 februarie, temporar se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ în data de 7 februarie (sub formă de ploaie) şi mixte în 10 şi 11 februarie. În restul intervalului vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

În Oltenia, în primele trei zile ale perioadei de prognoză, vremea va fi caldă, iar maximele termice se vor situa, în medie, la valori de 7-9 grade Celsius. Începând din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scădea uşor şi se vor situa, până la sfârşitul intervalului, în jurul valorii de 4 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi, în medie, apropiate de zero grade Celsius până pe 8 februarie, după care vor scădea uşor şi se vor situa între -4 şi -2 grade Celsius. Începând din data de 6 februarie, temporar vor fi precipitaţii, în general, slabe cantitativ mai ales sub formă de ploaie (6-7 februarie) şi îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în restul intervalului.

La munte, valorile termice maxime vor creşte uşor în primele zile şi se vor situa la medii de zero grade Celsius, apoi vor scădea uşor şi se vor menţine, până la sfârşitul intervalului, între -4 şi -2 grade Celsius. Vremea va fi rece pe parcursul nopţilor, când minimele termice se vor apropia, în medie, chiar de pragul gerului între 9 şi 13 februarie. Din 6 februarie, temporar, vor fi ninsori în general slabe cantitativ, cu menţiunea că în zilele de 6 şi 7 februarie precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 4-17 februarie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

×