x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme caldă şi temperaturi de până la 22 de grade în Capitală, în următoarele trei zile

Vreme caldă şi temperaturi de până la 22 de grade în Capitală, în următoarele trei zile

12 Noi 2019   •   15:33
Vreme caldă şi temperaturi de până la 22 de grade în Capitală, în următoarele trei zile

Vremea se menţine caldă în Bucureşti în următoarele trei zile, cu maxime cuprinse între 17 şi 22 de grade Celsius şi, din din a doua parte a zilei de joi, vor apărea ploi slabe, se arată în prognoza publicată, marţi, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform estimărilor, în intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 - 14 noiembrie, ora 8:00, în Capitală, valorile de temperatură se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice acestei perioade din an, cu minime de 10-12 grade Celsius, respectiv o maximă, miercuri la amiază, de 21-22 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. De asemenea, vântul va deveni în general moderat, temporar cu viteze de 35-40 km/h, pe parcursul zilei de miercuri, 13 noiembrie.

Totodată, joi, 14 noiembrie, între orele 8:00 - 18:00, cerul va fi noros, temporar va ploua slab, mai ales în a doua parte a zilei, iar vântul va sufla moderat, cu cel mult 25-30 km/h. Deşi în scădere faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 17 grade Celsius, precizează meteorologii.

ANM a emis, marţi, o atenţionare meteorologică Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona montană, valabilă până joi dimineaţa, precum şi o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ în sud-vestul ţării, pentru perioada 13-14 noiembrie.

Astfel, în intervalul 12 noiembrie, ora 16:00 - 14 noiembrie, ora 10:00, în zona montană, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze în general de 80 - 90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, temporar rafalele vor depăşi 100 km/h. În zonele mai joase de relief din judeţul Caraş-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60 - 65 km/h, în timp ce intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 - 55 km/h.

Potrivit sursei citate, începând de miercuri, 13 noiembrie, ora 8:00, şi până în seara de joi, 14 noiembrie, ora 18:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ în sud-vestul ţării. Prognoza relevă că, în Munţii Banatului, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă a Olteniei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 25 - 30 l/mp şi, izolat, peste 40 l/mp.

www.agerpres.ro

×