x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea VREME deosebit de caldă în următoarele zile. PROGNOZA METEO pentru weekend

VREME deosebit de caldă în următoarele zile. PROGNOZA METEO pentru weekend

22 Mai 2014   •   08:51
VREME deosebit de caldă în următoarele zile. PROGNOZA METEO pentru weekend
Sursa foto: Victor Stroe

Meteorologii anunţă pentru astăzi temperaturi ridicate, maximele situându-se în general între 21 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 30 grade chiar în Câmpia de Vest. Vineri. Sâmbătă şi duminică vom avea parte de o vreme de vară.

Ziua de joi debuteaza cu vreme in general frumoasa ca aspect, cu cerul variabil, dar de interes in ce priveste aspectul vremii sunt zonele de deal si de munte dar si sudul si estul tarii, unde mai ales dupa amiaza si seara norii strang iar randurile si local aduc averse insotite de fulgere, tunete si intensificari de scurta durata ale vantului, anunta Romania TV. Izolat vor fi ploi torentiale, cantitătile de apa vor depasi 15...20 l/mp si sunt conditii de grindina.

De vreme calda au parte in continuare si bucuresteniii, pentru ca pana dupa miaza temperatura ajunge valori maxime in jur de 27 grade. Cel putin in prima parte a zilei vremea este si frumoasa, soarele este insotit de nori mai putini, dar spre seara se innoreaza temporar si pana se innopteaza sunt posibile averse, descărcări electrice si ceva intensificari ale vantului.

Vineri vom avea parte de o vreme de vara, cel putini in ceea ce priveste temperaturile, pentru ca va fi cald, chiar deosebit de cald in vest si in nord-vest. Sunt prognozate maxime in general cuprinse intre 20 de grade in sudul litoralului si 30 grade in Campia de vest. Asa cum ne-am obisnuit in ultimele zile, in primele ore vremea e frumoasa, cu cerul variabil, chiar senin in mai multe zone dimineata, dar dupa amiaza in sud si in sud-est si bineinteles in zonele de deal si de munte norii acopera temporar cerul si local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In celelalte regiuni doar izolat vor fi astfel de fenomene. Trebuie sa ne asteptam ca izolat sa cada grindina si ploile sa fie mai insemnate cantitativ.

Si in Capitala vremea se mentine calda. In prima parte a zilei vremea va fi frumopasa, cu soare darnic si nori putini, dar spre seara si la inceputul noptii norii se aduna pe cer si aduc ploi de scurta durata si descărcări electrice dar si vant ceva mai agitat. Pana dupa miaza in termometre se aduna 26, 27 grade.

In prima zi de weekend ne bucuram tot de vreme mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, meteorologii anunta maxime de la 22 grade grade pe litoral pana la 30 grade in vest si in nord-vest. Cerul va fi variabil, chiar senin in unele zone in prima parte a zilei, apoi din cauza instabilitatii atmosferice mai accentuate norii acopera cerul cateva ore dupa amiaza si la inceputul noptii cand local in zonele de munte si pe arii mai restranse in sud si in est vor fi averse, fulgere, tunete, fulgere dar si rabufniri ale vantului. In celelalte regiuni astfel de fenomene vor fi doar izolat.

Vreme ramane calda si pentru bucuresteni, dupa amiaza termometrele vor arata 27, poate chiar 28 grade la umbra. Soarele domina cerul in prima parte a zilei dar dupa amiaza norii se aduna si sunt posibile ploi de scurta durata si decărcări electrice.

Duminica temperaturile mai cresc putin, indeosebi in regiunile extracarpatice si astfel vorbim despre o vreme deosebit de calda in mare parte a tarii, cu maxime de la 24 la 31 de grade la umbra. Ploile revin dupa amiaza la munte, in vestul tarii si pe pe arii mai restranse in celelalte regiuni. In primele zile ale saptamanii viitoare va fi usor mai cald decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii mai dar local inca mai avem parte de ploi, averse mai ales, insotite de descărcări electrice si intensificari ale vantului.


×
Subiecte în articol: cum va fi vremea prognoza meteo