x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme rece, precipitaţii mixte şi viscol. Vezi PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii

Vreme rece, precipitaţii mixte şi viscol. Vezi PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii

15 Mar 2013   •   16:01
Vreme rece, precipitaţii mixte şi viscol. Vezi PROGNOZA METEO pentru sfârşitul săptămânii
Sursa foto: Intact Images/Bogdan Chesaru

Meteorologii anunţă pentru sâmbătă o vreme rece pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în nord şi nord-vest şi 6-7 grade în sud şi sud-est. Cele minime vor fi de la -16 grade în estul Transilvaniei până la minus 1 grad în sudul litoralului. Vor fi înnorări temporare în majoritatea regiunilor, dar numai izolat în regiunile sudice vor cădea precipitaţii mixte, neînsemnate cantitativ, iar în zona montană fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, centru şi în extremitatea de sud-vest a ţării şi la munte. În zonele joase izolat va fi ceaţă.

Prognoza în ţară

SÂMBĂTĂ (16 martie)

Vremea va fi rece pentru aceastã perioadã a anului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în nord şi nord-vest şi 6...7 grade în sud şi sud-est, iar cele minime vor fi de la -16 grade în estul Transilvaniei pânã la -2...-1 grad în sudul litoralului. Mai ales ziua, vor fi înnorãri temporare în majoritatea regiunilor, dar numai izolat în regiunile sudice vor cãdea precipitaţii mixte, neînsemnate cantitativ, iar în zona montanã fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în est, centru şi în extremitatea de sud-vest a ţãrii şi la munte. În zonele joase izolat va fi ceaţã. Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

DUMINICĂ (17 martie)
Vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat noaptea în regiunile vestice. În primele ore ale zilei vor fi posibile fulguieli trecãtoare la munte. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele întensificãri ziua în Moldova şi Dobrogea, iar noaptea în Banat şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime de la -16 grade în depresiuni pânã la 0 grade în sudul Banatului. În zonele joase izolat va fi ceaţã. Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

LUNI (18 martie)

Vremea va intra într-un proces de încãlzire, astfel cã regimul termic se va înscrie în limite normale pentru aceastã perioadã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 12 grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei, iar cele minime de la -9 grade în depresiuni pânã la 8 grade în sudul Banatului. În jumãtatea de vest a ţãrii cerul va fi mai mult noros şi mai ales spre searã şi noaptea, pe arii restrânse va ploua slab. În zona montanã precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului cerul, variabil, se va înnora treptat în a doua parte a intervalului, iar ploile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va avea intensificãri în regiunile vestice şi estice şi la munte. Vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza în Bucureşti

SÂMBĂTĂ (16 martie)

Valorile termice vor continua sã scadã, vremea devenind mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, cu o maximã în jur de 6 grade şi o minimã de -6...-3 grade. Cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi posibile precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

DUMINICĂ (17 martie)

Vremea va fi rece pentru a doua decadã a lunii martie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 6 grade, iar cea minimã de -6...-4 grade, posibil uşor mai ridicatã în centrul oraşului. Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

LUNI (18 martie)

Vremea va intra într-un proces de încãlzire, devenind normalã din punct de vedere termic pentru aceastã perioadã. Cerul, variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat spre searã şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 10...11 grade, iar cea minimã de 1...3 grade.


×