x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se încălzeşte după data de 9 martie. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 2-15 martie

Vremea se încălzeşte după data de 9 martie. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 2-15 martie

01 Mar 2012   •   11:08
Vremea se încălzeşte după data de 9 martie. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 2-15 martie

Meteorologii prognozeaza, pentru urmatoarele doua saptamani, precipitatii temporare sub forma de ploaie, in general slabe cantitativ, cu probabilitate mare de aparitie dupa data de 2 martie in majoritatea zonelor tarii, iar ninsori mai importante in intervalul 6-8 martie, la munte.

Potrivit estimarii Administratiei Nationale de Meteorologie, publicata, astazi, pe site-ul institutiei, in Banat, precipitatiile vor fi temporare si, in general, slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie in 2 martie (cand vor fi ploi), in 6 martie (ninsori izolat mai insemnate) si in intervalul 10-15 martie (ploi).

In aceasta regiune, temperaturile minime vor fi, in general, negative pana in jurul datei de 11 martie, valorile cele mai scazute fiind de asteptate in 7 si 8 martie. Spre sfarsitul intervalului, minimele vor fi usor pozitive. In plus, maximele vor fi in scadere intre 2 si 6 martie, apoi vor urca spre 10-12 grade Celsius.

In Crisana, precipitatiile vor avea o probabilitate mai mare de aparitie in data de 2 martie (ploi), in 6 martie (ninsori in general slabe) si in intervalul 10-15 martie (ploi). Pe acest fond, minimele vor fi, in general, negative pana in jurul datei de 12 martie, valorile cele mai scazute fiind de asteptat in intervalul 6-8 martie, in ultimele zile acestea fiind usor pozitive. Temperaturile maxime vor fi in scadere intre 2 si 7 martie, apoi vor urca spre 10 grade Celsius.

Pentru zona Transilvania, precipitatii mixte se vor semnala in data de 2 martie, in timp ce pe 6 si 7 martie vor fi ninsori slabe, locale. In intervalul 10-15 martie sunt preconizate precipitatii mixte la nivel local. Temperaturile minime vor fi negative, cu valorile cele mai scazute intre 4 si 9 martie, dupa care valorile din termometre se vor apropia de -2 grade Celsius. Peste zi, maximele vor avea o tendinta de scadere pana in 7 martie, apoi vor fi in crestere, media pe regiune situandu-se in ultimele zile in jurul valorii de 8 grade Celsius.

In zona Dobrogei, sunt asteptate precipitatii temporare, in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie in 3 martie (izolate, mixte), 6 si 7 martie (izolate, mixte) si in intervalul 9-15 martie (ploi). Temperaturile minime vor fi negative pana spre 11 martie, cu valorile cele mai scazute intre 6-8 martie. Apoi, minimele se vor situa, in medie, intre 0 si 2 grade Celsius. De asemenea, temperaturile maxime vor avea valorile cele mai ridicate dupa data de 9 martie, cand media pe regiune va urca spre 10 grade Celsius.

Conform prognozei, in Maramures, Moldova, Muntenia si Oltenia se vor semnala precipitatii mixte incepand din 2 martie si apoi in intervalul 6-7 martie.

In Maramures si Moldova se vor semnala ninsori in data de 7 martie, precum si precipitatii mixte in celelalte doua regiuni amintite.

La munte, valorile termice vor fi negative noaptea, avand o tendinta de scadere pana spre 8 martie, dupa care se vor situa, in medie, in jurul valorii de -6 grade Celsius.

Temperaturile maxime vor fi, in general, negative pana spre 11 martie, apoi vor fi usor pozitive. Temporar, se vor semnala ninsori in general slabe, cu o probabilitate mai mare in ziua de 2 martie, in special in Carpatii Orientali si in Carpatii Meridionali.

Ninsori mai importante cantitativ se vor inregistra in intervalul 6-8 martie indeosebi in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si in Carpatii Orientali, iar in perioada 10-15 martie vor fi precipitatii mixte.

Estimarea ANM este realizata pe baza produselor numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia.

×
Subiecte în articol: vremea martie temperaturi prognoza meteo