x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea VREMEA se răcește în cea mai mare parte a ţării. PROGNOZA METEO pentru weekend

VREMEA se răcește în cea mai mare parte a ţării. PROGNOZA METEO pentru weekend

06 Dec 2013   •   15:30
VREMEA se răcește în cea mai mare parte a ţării. PROGNOZA METEO pentru weekend

Sâmbătă, vremea se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime vor avea valori între -4 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -11 şi -1 grad, informează Mediafax. Cerul va fi mai mult noros în zona de munte, unde va continua să ningă, iar vântul va avea întensificări viscolind ninsoarea, cu rafale de peste 70 km/h, în timp ce pe crestele înalte, cu precădere ale Munţilor Banatului, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, va depăşi 100 km/h.

 În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse în regiunile intracarpatice şi doar izolat în Oltenia şi Moldova. Îndeosebi ziua, intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte zone, dar la cote mai reduse, cu viteze la rafală de până la 70 km/h.

La BUCUREŞTI:


Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse. Ziua, vântul va avea intensificări cu viteze de până la 65 km/h, iar seara şi noaptea va diminua în intensitate, urmând a sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -5...-3 grade.

 La MUNTE:

Vremea se va răci. Cerul va prezenta înnorări şi va ninge slab. Vântul va fi tare şi va viscoli zăpada.

DUMINICĂ

În ţară, vremea va fi rece în jumătatea de nord a ţării, în timp ce în restul zonelor valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii decembrie. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări în zona de munte, unde local va mai ninge slab, iar în restul teritoriului ninsorile se vor semnala numai izolat. În cursul nopţii, nebulozitatea se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând cu cele din jumătatea de nord-vest şi vor fi ninsori slabe în Maramureş, nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni şi izolat în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei.  Vântul va avea intensificări în regiunile centrale, sudice şi estice în timpul zilei, iar la munte pe tot parcursul intervalului, viscolind şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade în Lunca Dunării, iar cele minime între -12 şi -2 grade.

La MUNTE:

Vremea va fi rece. Cerul va prezenta înnorări şi local va ninge. Vântul va avea intensificări şi va viscoli zăpada.

×