x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se răceşte în următoarele două săptămâni: ANM anunţă frig, ploi şi temperaturi scăzute

Vremea se răceşte în următoarele două săptămâni: ANM anunţă frig, ploi şi temperaturi scăzute

12 Noi 2018   •   14:46
Vremea se răceşte în următoarele două săptămâni: ANM anunţă frig, ploi şi temperaturi scăzute

Vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea în următoarele două săptămâni.

VREMEA ÎN BANAT

Vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea spre 8 grade la debutul celei de-a doua săptămâni. După data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4...7 grade. După 16 noiembrie, nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare la început spre 0 grade, apoi, la finalul perioadei celor două săptămâni, la valori în jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și posibil local însemnate cantitativ va crește în intervalul 18-21 noiembrie, iar ulterior, doar izolat vor fi ploi slabe sau burniță.

VREMEA ÎN CRIŞANA

Vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea spre 7 grade la debutul celei de-a doua săptămâni. După data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste valorile normale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4...7 grade. După 16 noiembrie, nopțile vor fi din ce în ce mai reci, media minimelor urmând să coboare sub 0 grade, ajungând la finalul perioadei celor două săptămâni la valori în jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și posibil local însemnate cantitativ va crește după data de 18 noiembrie, iar până atunci doar izolat vor fi ploi slabe sau burniță.

VREMEA ÎN TRANSILVANIA

Temperatura aerului va avea valori maxime în scădere până la o medie de 3 grade în data de 19 noiembrie. Apoi va fi relativ staționară, în jurul valorii de 2 grade. Media valorilor termice nocturne va fi ușor pozitivă în primele 4 nopți, dar ulterior va scădea până la – 4 grade în data de 20 noiembrie, iar după această dată va avea mici variații în jurul a -5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână, mai ales în intervalul 18-21 noiembrie.

VREMEA ÎN MARAMUREŞ

Vremea se va răci treptat, astfel că la finalul primei săptămâni media regională se va situa sub normalul perioadei și nu va mai depăși 6 grade. În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 2...3 grade, care vor caracteriza o vreme rece. Pentru minimele termice, tendința generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2...5 grade, până spre valori negative în jur de -4 grade, începând din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-19 noiembrie, iar în rest acestea vor fi doar slabe și trecătoare.

VREMEA ÎN MOLDOVA

În prima zi, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 11 grade, însă ulterior vremea se va răci, astfel că la finalul primei săptămâni media regională se va situa sub normalul perioadei și nu va mai depăși 5 grade. În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 1...2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. În ceea ce privește minimele termice, tendința generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2...4 grade, până spre valori negative în jur de -3 grade, începând din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-22 noiembrie, iar în rest, acestea vor fi doar slabe și trecătoare.

VREMEA ÎN DOBROGEA

În prima zi a intervalului de prognoză, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 13 grade, însă spre finalul săptămânii nu va mai depăși 7...8 grade. Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 4...5 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. În ceea ce privește minimele termice, tendința generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 4...6 grade, până spre valori ușor negative, în jur de -1 grad la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-21 noiembrie, iar în rest, doar trecător vor fi ploi slabe sau burniță.

VREMEA ÎN MUNTENIA

Intervalul va debuta cu vreme caldă, dar încă de marți 13 noiembrie se va răci, astfel că până spre 18 noiembrie mediile zilnice ale temperaturii maxime se vor situa între 9 și 11 grade. După această dată scăderea de temperatură estimată va aduce regimul termic diurn sub normalul perioadei, respectiv o medie a meximelor de 4...5 grade. Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când vor fi de 4...6 grade. Ulterior, până spre 20 noiembrie, se vor înregistra minime în jur de 0 grade, iar după această dată nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare spre -4 grade. Perioada cea mai probabilă în care vor fi precipitații pe arii extinse va fi între 18 și 22 noiembrie. În restul zilelor, doar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniță.

VREMEA ÎN OLTENIA

În 13 noiembrie, vremea se va răci accentuat, astfel că media regională a maximelor va scădea spre 10 grade. După o ușoară încălzire în ziua de miercuri 14 noiembrie, când în medie se vor înregistra maxime de 14...15 grade, tendința până la finalul celor două săptămâni va fi de răcire. Astfel, după 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4...6 grade. Din 16 noiembrie nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să ajungă la finalul perioadei la valori în jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ va crește după 18 noiembrie. În restul perioadei, doar izolat și trecător vor fi ploi slabe sau burniță.

VREMEA LA MUNTE

În primele două zile ale intervalului vremea se va menține caldă pentru această perioadă, cu maxime în medie de 8...10 grade și minime pozitive, în jur de 2 grade. Răcirea estimată pentru perioada 14-18 noiembrie va aduce regimul termic în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de 1...2 grade și minime ce vor coborî spre o medie de -4...-5 grade. În a doua jumătate a intervalului vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime ce vor oscila, în medie, între -4 și -2 grade și minime la nivelul zonei montane în jur de -8 grade. Vor fi precipitații slabe în zilele de 14 și 15 noiembrie și după data de 18 noiembrie. Sursa: http://www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: prognoza meteo noiembrie