x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea va fi rece în toată ţara. Când se încălzește

Vremea va fi rece în toată ţara. Când se încălzește

23 Mar 2020   •   14:25
Vremea va fi rece în toată ţara. Când se încălzește

Vremea va fi închisã şi deosebit de rece pentru aceastã datã. În zonele montane, în regiunile sudice şi în cele sud-vestice precipitaţiile sub formã de ninsoare, local vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã mai consistent.

Excepţie va face Dobrogea, unde precipitaţiile vor fi mixte.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 2 grade.

Miercuri, 25 martie 2020

Vremea se va menţine închisã și miercuri. Va fi deosebit de rece pentru ultima decadã a lunii martie în toatã ţara.  Temporar va mai ninge în sud-vest, iar în special pe parcursul zilei local în sudul ţãrii şi la munte. Excepţie va face Dobrogea, unde în continuare se vor semnala precipitaţii mixte. Va continua sã se depunã strat de zãpadã, mai consistent în Oltenia(cu precãdere în vestul regiunii) şi în zona montanã aferentã.  

Vântul va avea intensificãri cu viteze, în general, între 50 şi 70 km/h local în sud, sud-est şi pe suprafeţe mai mici în rest, iar la munte, în special la altitudini mari rafalele vor depãşi 80...90 km/h. Temporar ninsoarea va fi viscolitã, iar zãpada spulberatã condiţii în care vizibilitatea va fi redusã. Izolat se va forma gheţuş sau polei.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, mai scãzute în depresiuni.

Joi, 26 martie 2020

Vremea deosebit de rece va persista joi, dar se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi mai mult noros, iar pe suprafeţe restrânse cu o probabilitate mai mare în sud-vestul ţãrii şi la munte, iar la începutul intervalului şi pe litoral, temporar vor mai fi precipitaţii. În zonele montane va ninge, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de ninsoare.

Vântul va avea intensificãri la munte, în special la altitudini mari unde rafalele vor atinge 70...80 km/h, iar temporar, în special în prima parte a intervalului, cu precãdere în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 45... 65 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 5 grade, mai coborâte în depresiuni.

Vineri, 27 martie 2020

Vremea se va încãlzi vineri. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în prima parte a intervalului în regiunile vestice, sud-vestice şi parţial în cele centrale precum şi în zonele montane aferente, unde doar pe suprafeţe mici, temporar se vor semnala precipitaţii slabe.

Acestea vor fi mixte la munte şi mai ales sub formã de ploaie în zonele joase de relief. Vântul va avea intensificãri la munte, în special la altitudini mari, iar local şi temporar cu precãdere ziua în sud, sud-est şi în centru.

Temperaturile maxime vor fi cuprins între 4 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 7 grade.

×
Subiecte în articol: vremea