x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea WEBCAM. Pârtiile din Straja sunt pregătite pentru schi! Stratul de zapadă e consistent.VEZI IMAGINI LIVE!

WEBCAM. Pârtiile din Straja sunt pregătite pentru schi! Stratul de zapadă e consistent.VEZI IMAGINI LIVE!

04 Dec 2015   •   14:10
WEBCAM. Pârtiile din Straja sunt pregătite pentru schi! Stratul de zapadă e consistent.VEZI IMAGINI LIVE!

Toate pârtiile importante din staţiunea Straja, în Valea Jiului, sunt pregătite pentru schi, iar stratul de zăpadă este cuprins între 35 şi 50 de centimetri, în zonele mai înalte, potrivit cabanierilor din zonă.

VEZI IMAGINI DE LA STRAJA - Platoul Soarelui

"Se poate schia perfect pe pârtiile Constantinescu, Mutu, Canal, Lupu şi Platoul Soarelui. Stratul de zăpadă este de circa 35 de centimetri la baza pârtiilor şi urcă până la 50 de centimetri pe pârtia Mutu, aflată la o altitudine mai mare", a declarat vineri, pentru AGERPRES, cabanierul Emil Părău.

Pentru a-şi pregăti cât mai bine pârtiile, administratorii au folosit şi tunurile de zăpadă artificială, astfel că pe unele porţiuni zăpada bătută ajunge şi la 40 de centimetri.

Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, mai puţin telegondola care face legătura între oraşul Lupeni şi staţiunea Straja, estimându-se că aceasta va fi pornită din 16 decembrie.

Salvamontiştii sunt deja prezenţi la punctul de permanenţă din Straja şi se aşteaptă ca la acest sfârşit de săptămână numărul turiştilor care vin la schi să ajungă la aproape o mie de persoane.

Accesul în Straja se poate face cu maşina pe drumul judeţean care pleacă din oraşul Lupeni.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: partii straja hunedoara webcam imagini live