x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Weekend cu maxime de 30 de grade Celsius. Află PROGNOZA METEO pe trei zile

Weekend cu maxime de 30 de grade Celsius. Află PROGNOZA METEO pe trei zile

17 Mai 2013   •   09:27
Weekend cu maxime de 30 de grade Celsius. Află PROGNOZA METEO pe trei zile

Vineri, vremea se va încãlzi uşor, astfel cã temperaturile maxime vor fi de la 20...22 de grade pe litoral pânã la 29 de grade în Lunca Dunãrii, valori mult mai ridicate decât ar fi normal în a doua decadã a lunii mai. În jumãtatea de vest a ţãrii instabilitatea atmosfericã va fi tot mai accentuatã spre searã şi noaptea şi se va manifesta prin înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, trecãtor şi cu aspect de vijelie. Ploile pot avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor depãşi izolat 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri în partea a doua a intervalului în Moldova şi Muntenia, unde astfel de fenomene se vor semnala local. Minimele termice se vor încadra între 7 şi 17 grade. Presiunea atmosferica va fi uşor variabilã.

Bucureşti
Vremea va deveni deosebit de caldã, cu o maximã a temperaturii aerului de 27...28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 14...16 grade. Presiunea atmosferica va fi uşor variabilã.

SÂMBĂTĂ (18 mai)
Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã din an, chiar deosebit de caldã în sud şi în sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în zonele de munte, local în nordul, centrul şi nord-estul ţãrii şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar temperaturile minime se vor situa, între 5...6 grade în depresiuni şi 16...18 grade pe litoral. Presiunea atmosferica va fi relativ staţionarã.

Bucureşti
Vremea va fi cãlduroasã, cu maxima termicã în jurul a 29 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 13...15 grade.
Presiunea atmosferica va fi relativ staţionarã.

DUMINICĂ (19 mai)
Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru a doua decadã a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul intervalului în sud-estul extrem al ţãrii, dupã-amiaza în zona de munte, iar noaptea în vest, unde izolat vor fi ploi slabe, de scurtã duratã şi, posibil, descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 şi 17 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Bucureşti
Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar minima va fi de 14...15 grade.

×